- Hvis jeg vidste, at jeg ville blive politianmeldt, havde jeg ikke skrevet det, siger Emil Dusi, en af de syv teenagere, der er afsløret i at svine lærer til på Arto
ODENSE: For fem-seks måneder siden forlod 15-årige Emil Dusi Kroggårdsskolen med et fornemt eksamensresultat.

Med slet skjult - og helt berettiget - stolthed i stemmen fortæller han, hvordan han i dette forår skar et helt skoleår af og sprang fra ottende til niende klasse umiddelbart før eksamenstid.

- Det der med skolen er altid kommet let til mig. Så jeg gik en klasse op og læste niende klasses pensum op i løbet af to uger og scorede 10 i mundtlig dansk og engelsk, fortæller Emil Dusi.

Nu går den unge odenseaner på Tiegten Handelsgymnasium og kunne indtil for to dage siden koncentrere sig om lektier, fodbolden, kæresten og drømmene om en karriere i militæret.

Men et uheldigt ordvalg kradsede hul i idyllen.

I september 2007 skrev Emil Dusi, at en af Kroggårdsskolens lærere var både grim og dum på chatsiden Arto. Og fredag formiddag, 14 måneder senere, knaldede fortidens synder direkte ned i hovedet på den dygtige handelsgymnasiast: En politianmeldelse for ærekrænkelser.

Fattede ingenting

- Min mor ringede til mig i fredags mellem to lektioner og fortalte, at hun havde talt med Kroggårdsskolen, som havde politianmeldt mig og de andre, som har skrevet debattråden på Arto. Først fattede jeg ingenting, for jeg havde slet ikke læst om sagen i avisen, fortæller Emil Dusi.

- Hvornår gik det op for dig, at det var alvorligt?

- Et par timer senere, da jeg havde læst det, I havde skrevet. Da blev jeg urolig over alt det postyr, der pludselig var kommet på grund af noget, som jeg faktisk havde glemt.

Kun for sjov

- Hvorfor skrev du dengang, at læreren er dum og grim?

- Det er lang tid siden, så jeg kan ikke lige huske hvorfor. Men altså, det er en af mine gode venner, der startede tråden på Arto, og så gik jeg bare ind og skrev på den. Der ligger ikke noget bag, det var kun for sjov.

- Men det er måske ikke så sjovt for læreren?

- Ja, altså jeg kan godt se, at det ikke er det mest smarte at skrive, men jeg troede faktisk ikke, at andre end os, der var medlemmer af klubben på Arto, kunne se det. Og så synes jeg, at det er lidt overdrevet at politianmelde os. Skolen kunne jo bare have taget fat i os og talt med os om det. Der er jo mange lærere, som bliver svinet til. Hvorfor skal det lige være os, der bliver politianmeldt?

- Hvad siger dine forældre til det her?

- Min mor og hendes kæreste har beroliget mig meget og sagt, at der nok ikke sker noget. Så jeg tager det stille og roligt. Jeg er ikke så bekymret mere.

Tænkte ikke over det

- Har du alligevel fortrudt, det du har gjort?

- Hvis jeg vidste, at jeg ville blive politianmeldt, havde jeg nok ikke gjort det.

- Er det kun fordi, du er blevet anmeldt, at du fortryder?

- Nej, også fordi det har krænket ham personligt. Hvis jeg havde vidst det, ville jeg heller ikke have skrevet det. Men det tænkte jeg ikke over på det tidspunkt, siger Emil Dusi.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Skoleinspektør blev næste offer på Arto

Skoleinspektør blev næste offer på Arto

Tilsvining på nettet bruges positivt

Far: Urimeligt at politianmelde