Kæden bliver ikke en lænke

Sammen med sin bror driver Morten Andersen slægtsgården Enghavegaard, og de beskæftiger sig med svineproduktion og planteavl. Men nu har han sat kursen mod borgmesterposten.
Foto: Christian Brandt

Kæden bliver ikke en lænke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spidskandidat for Venstre på Nordfyn sigter mod borgmesterposten - og kender de store udfordringer

NORDFYN: Det en tung arv, som Morten Andersen (V) skal forsøge at løfte. Forleden blev han valgt til spidskandidat for Venstre på Nordfyn ved næste års kommunalvalg. Dermed er det den 32-årige landmand fra Smidstrup, der griber tøjlerne, når Bent Dyssemark (V) takker af som politiker og borgmester.

Men Morten Andersen føler sig ikke hæmmet af, at man inden for Venstres rækker har høje forventninger til, at han indtager borgmesterkontoret efter valget i november 2009. For han er ikke i tvivl om, at han har tyngden til at bære borgmesterkæden, hvis vælgerne peger på ham.

- Alder i sig selv er ikke nogen kvalifikation. Har man lysten og ambitionerne til politik, så griber man de udfordringer, det er at stå i spidsen for Venstre på Nordfyn. Og jeg stiller ikke op for at tabe. Jeg brænder for, at Venstre får borgmesterposten ved valget, siger Morten Andersen.

MF'er bakker op

Ud over at sidde i Kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune, er Morten Andersen blandt andet også formand for Kandidatbestyrelsen i Middelfart-kredsen. En kreds, hvorfra Lars Chr. Lilleholt (V) er valgt til folketinget.

Og folketingspolitikeren tror på, at Morten Andersen besidder de nødvendige kompetencer til at stå i spidsen for Venstre på Nordfyn:

- Jeg har kendt Morten Andersen i 15 år og ved, at han er utrolig dygtig og flittig politisk. Han ved godt, at det kræver knofedt at drive Nordfyns Kommune fremad, og han har energien til at gøre det. Jeg vil hjælpe ham alt det, jeg kan i valgkampen, for det bliver en udfordring at skulle efterfølge Bent Dyssemark. Og det er afgørende for Venstre at få et godt valg og beholde borgmesterposten, siger Lars Chr. Lilleholt.

Han understreger dog, at han har forholdt sig helt neutralt til, om Venstre på Nordfyns spidskandidat skulle hedde Morten Andersen eller Kurt Christensen.

- Jeg bakker til enhver tid op omkring den, som vælgerne har stemt på, fastslår Lars Chr. Lilleholt.

For lavt skattegrundlag

En af de ting, som Morten Andersen vil sætte fokus på, er Nordfyns Kommunes lave skattegrundlag:

- Vi har mange ideer om, at vi skal være en ideel bosætningskommune, men hvert år må vi ind at reducere, når vi sidder til budgetforhandlinger. Vi har det problem, at uddannelsesgrundlaget er for lavt. Det medfører, at vi tjener for lidt, og så bliver skattegrundlaget for lavt. Vi må investere i fremtiden, for hvis vi ikke får et økonomisk råderum, bliver bosætning og et grønt Nordfyn bare tomme ord, siger Morten Andersen.

Han peger på, at der skal skabes optimale rammer for blandt andet Nordfyns Gymnasium.

- Der må kigges på de forhold, som vi kan være med til at påvirke. Det gælder først og fremmest den kollektive trafik. Vi skal være med til at sikre, at linjerne ud til uddannelsesstederne kører. Det kan betyde, at rutesystemet må laves om, konstaterer Morten Andersen.

Han peger også på, at fokus på sundhed kan være med til at skabe større økonomisk råderum.

Kæden bliver ikke en lænke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce