Gymnasieelever dropper hjælpearbejde

Steffen Hansson kunne sagtens have gjort rent eller solgt kager til fordel for de fattige børn i Niger. Men han valgte sofaen. Og det havde han ikke dårlig samvittighed over. - Jeg synes, at Operation Dagsværk er et dumt projekt, siger han lige ud.
Foto: John Fredy

Gymnasieelever dropper hjælpearbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun seks ud af 26 elever i odenseansk gymnasie-klassse deltog i Operation Dagsværk. Resten holdt fri.

I går blev Operation Dagsværk, hvor landets gymnasieelever får en dag fri fra skolebøgerne for i stedet at arbejde og tjene penge til verdens fattige, holdt.

Men i virkeligheden bruger størstedelen af gymnasieeleverne dagen til slappe af eller pleje tømmermændene, viser en stikprøvekontrol, som Fyens Stiftstidende har foretaget blandt eleverne i en odenseansk gymnasieklasse på Sct. Knuds Gymnasium.

Ud af 26 elever var der kun seks, der arbejdede, mens de øvrige 20 snuppede en fridag.

Flere medlemmer af Folketingets Uddannelsesudvalg udtrykker bekymring over resultatet af testen.

- Det er jo ikke meningen. Hvis der ikke er større interesse, bør nogen tage hånd om, at der ikke bruges undervisningstid til det, siger Britta Schall Holberg (V).

Grundig undersøgelse

Socialdemokraternes Julie Skovsby mener, at tallene fra Sct. Knuds Gymnasium giver grund til at foretage en mere grundig undersøgelse af tilslutningen til Operations Dagsværk.

- Hvis undersøgelsen tegner det generelle billede, og det er sådan, at man tager i byen og bruger dagen til at pleje tømmermændene eller slappe af, synes jeg ikke, man kan forsvare det, siger hun.

Rektor på Sct. Knuds Gymnasium, Steffen Hoffmann kunne ønske sig, at flere elever viste lidt større interesse i at bidrage med deres arbejdskraft til fordel for et ulandsforetagende, men understreger samtidig, at der er tale om en regulær fridag.

- I vores undervisningsplan indgår denne fridag i det årlige regnskab på 840 undervisningstimer. Der er derfor ikke tale om aflyst undervisning for nogen elever. Det er helt og aldeles op til eleverne selv, hvad de bruger dagen til, siger Steffen Hoffmann.

Bestyrelsesmedlem hos Operation Dagsværk, Bodil Signe Wedele, forsvarer projektet.

- Der er tilmeldt 25.000 gymnasieelever i år. De samler 7,5 millioner kroner ind til Niger. Det betyder noget, siger hun.

Gymnasieelever dropper hjælpearbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce