Kriminalitet holder indvandrergruppe sammen

Onsdag aften kørte en bil formentligt med medlemmer af AK 81 forbi denne indvandrer-hashklub i Thorbeksgade i Skibhuskvarteret og affyrede 12 til 15 skud med en maskinpistol. 25 timer senere var det hævnens time, hvor en 23-årig mand med relation til AK 81 blev stukket ned med kniv på Thomas B. Thriges Gade af et indvandrer-tæskehold. Foreløbig er en person varetægtsfængslet for knivstikkeriet, og politiet arbejder på højtryk for at finde de øvrige medgerningsmænd.
Foto: BJARKE VESTESEN

Kriminalitet holder indvandrergruppe sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hells Angels er på den ene side og et hav af nationaliteter i det, der betegnes som "indvandrere", i den anden

ODENSE: Det er kriminaliteten og ikke hvilken nationalitet, man har, der holder sammen på den gruppe af indvandrere, som fører bandekrig mod Hells Angels og støttegruppen AK 81.

- Indvandrergruppen har ikke noget med nationalitet at gøre. Vi har somalier, palæstinensere, tyrkere og arabere sammen. Når først det er kriminaliteten, der bærer det, er de ligeglade, siger Kirsten Fischer, leder af Fyns Politis afdeling for organiseret kriminalitet.

Her holder man nøje øje med de to grupper, der den seneste måned for alvor har bekriget hinanden med overfald, skyderier og knivstikkeri.

Konflikten mellem rockerne og indvandrerne eskalerede forleden med først 12 til 15 skud affyret mod en indvandrerhashklub i Skibhuskvarteret, og et døgn efter blev der svaret igen med et knivstikkeri på en 23-årig mand med relation til AK 81.

Men hvor det har været nemt for politiet at se mærkerne på ryggen af HA'erne og til dels også på medlemmerne af AK 81, er det straks sværere med indvandrerne.

Faste navne går igen

Gruppen forandrer sig næsten dag for dag, mener man hos politiet.

- I hele den her konflikt, der har varet siden foråret mellem AK 81 på den ene side og indvandrermiljøet på den anden side, er der ikke en fast bande blandt indvandrerne. Men der er altid nogle faste navne, der hele tiden popper op, siger Kirsten Fischer.

Et af de navne, der ifølge Stiftstidende oplysninger altid kommer op blandt indvandrergruppen, er en yngre mand med vietnamesisk baggrund og med forældre, der driver en grillbar i byen.

- Det er et navn, vi også støder på mange gange. Hans navn går igen på arabersiden, selvom han er vietnameser, siger Kirsten Fischer.

Dermed bekræftes også, at indvandrersiden er en bredt sammensat gruppe af mange nationaliteter.

- Han har simpelthen en status i byen, som gør, han er interessant. Men det er ikke ham, der går ud og skyder, men derfor kan han godt have beordret det, siger Kirsten Fischer.

Magtforhold uændret

For Fyns Politi er det sværere at efterforske indvandrergruppen, fordi de modsat rockerne hverken har rygmærker, klubhus eller andre faste tilholdssteder.

Mens mere end en halv snes HA-medlemmer er blevet varetægtsfængslet, og rockerklubben forsøger at fylde hullerne efter dem ved at flytte rockere fra andre dele af landet til Fyn, er det ifølge politiet svært at sige noget om magtforholdet mellem de to rivaliserende grupper.

- Det giver sig selv, at dem, vi har sendt i fængsel, er gledet ud af styrken. Men derfra til at give et bud på styrken og hvem der har hvor mange, vil jeg slet ikke kommentere, siger Benny Linde Larsen, politiinspektør i Fyns Politis afdeling for specialefterforskning.

Kriminalitet holder indvandrergruppe sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce