Jan Boye under pres i moske-sagen

Tegning

Jan Boye under pres i moske-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmesteren har nok at se til, ikke mindst fordi Venstre leder efter en platform, hvorfra de kan samle borgerlige stemmer op

ODENSE: Mandag formiddag skal borgmester Jan Boye (K) - undskyld udtrykket - ned på bedetæppet, når han mødes med de støttepartier, der for snart tre år siden valgte at lægge borgmesterkæden om halsen på ham. Og det er en borgmester under et vist pres, som har indkaldt til forsoningsmøde.

Jan Boyes gæsteoptræden ved en fredagsbøn på Ørbækvej og den efterfølgende debat om en eventuel stormoske i Odense giver stadig politiske dønninger.

Kan synes uskyldigt

Men hvorfor giver noget, der for mange kan synes så uskyldigt som en borgmesters besøg hos et religiøst mindretal stadig problemer for Jan Boye?

Svaret skal findes i den kendsgerning, at der kun er godt et år til næste byrådsvalg. Borgmesteren forsøger igen og igen at forklare, at der allerhøjest er en nuanceforskel i Venstres og Konservatives holdning til moske-spørgsmålet. Det har han formentlig ret i, men han overser - med vilje? - at der er gået politik i sagen, fordi næsten alt vedrørende muslimske spørgsmål og en mulig moske for mange mennesker er kontroversielle - og ikke mindst i de borgerliges rækker.

Fremmedfjendske

Helt naturligt kaster Dansk Folkepartis viceborgmester Alex Ahrendtsen sig over sagen og forsøger at gøde jorden hos de fremmedfjendske odenseanere, der mener, at islam er roden til alt ondt. Det pres kan Jan Boye nu tage nogenlunde roligt. For hvor skulle Alex Ahrendtsen efter næste års valg ellers gå hen og få en viceborgmesterpost, hvis det ikke var ved Jan Boye?

Samme Jan Boye vil i øvrigt ikke tøve med at skippe samarbejdet med Ahrendtsen, hvis han kan sammensætte et fornuftigt flertal i byrådet uden netop Dansk Folkeparti. Længere rækker den konservative loyalitet næppe over for den samarbejdspartner.

Venstre interessant

Mere interessant er Venstre. Byrådsmedlem Lars Chr. Lilleholt sagde allerede i forbindelse med borgmesterens optræden på Ørbækvej, at han ikke selv ville deltage i sådan et arrangement.

Og tidligere på ugen erklærede Venstre-manden, at han gerne havde været hele debatten om en stormoske foruden.

Dermed lagde Lilleholt og Venstre helt bevidst afstand til den måde Konservative - læs Jan Boye - agerer på i denne sag.

Venstre forsøger at finde en platform, hvor de kan samle borgerlige stemmer op, så Jan Boye ikke i november næste år støvsuger hele markedet.

Linedanser

Det vil ikke blive sidste gang, Venstre sender taktikeren Lars Chr. Lilleholt i byen med sager, hvor der markeres en lille forskel mellem Venstre og Konservative.

Lilleholt skal som en anden linedanser undgå at falde ned med et brag, for hvis han bliver for barsk i sin kri-tik af Jan Boye, kommer han til at så tvivl om holdbarhe- den af det borgerlige samarbejde i Odense og kan dermed være med til at sende borgmesterkæden tilbage på socialdemokraten Anker Boyes hals.

Den kæde bærer Jan Boye med stor fornøjelse, men han kan se frem til mange måneder i minefyldt farvand, hvis de truende skyer over den kommunale økonomi parret med ringere bybus-dækning, elendig økonomi for bybusserne samt en tvivlsom Schaufuss-sag sidder højt i bevidstheden hos de odenseanske vælgere.

Bykonge gennem 12 år

Jan Boyes held kan blive, at Odense ikke har lyst til at give Anker Boye en ny chance. Historien giver ikke mange eksempler på, at en bykonge gennem 12 år med et valgnederlag i bagagen gør comeback fire år efter.

Under alle omstændig- heder ligner det en ny valggyser, hvor et selvbevidst SF med Stina Willumsen i spidsen er parat til at hugge til, hvis Boyerne fumler for meget.

Jan Boye under pres i moske-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce