Nye detaljer om mosképlaner

Hvordan en eventuel moské i Odense kommer til at se ud, er endnu usikkert. Men inspiration kan måske hentes i Malmø, hvor den muslimske befolkning har fået lov til at bygge denne moské. I 2005 blev den udsat for et brandattentat. Polfoto

Nye detaljer om mosképlaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planlægger 4000 kvadratmeter stor moské og en sportshal, hvor muslimske kvinder kan motionere alene

ODENSE: En 4000 kvadratmeter stor moské med integrations- og brobygningscenter, en sportshal, hvor muslimske kvinder kan motionere uforstyrret og en muslimsk friskole.

Det er de planer, som en muslimsk initiativgruppe, der kalder sig Familiefonden, allerede har drøftet med Odense Kommune på flere møder.

Forleden kunne Fyens Stiftstidende berette, at der bliver arbejdet med planer om en ny stormoské i Odense, som vil blive Danmarks første af sin slags.
Grafik: Peter Sterobo
Grafik: Peter Sterobo

Nord for Granparken

Dokumenter, som avisen siden har fået aktindsigt i hos Odense Kommune, afslører nu flere detaljer om byggeriet.

Men dokumenterne viser også, at der er lang vej endnu, inden Odenses muslimer kan gøre sig forhåbninger om at kunne træde ind ad døren til en nybygget moské.

Af et mødereferat fra den 22. august i år, hvor Familiefonden mødtes med embedsfolk fra Odense Kommunes by- og kulturforvaltning, fremgår det, at Familiefonden ønsker en placering af moskéen i Vollsmose.

Fredet skovområde

De peger konkret på skovarealet nord for Granparken og Lærkeparken, men Odense Kommune ser flere problemer ved den placering.

Det stemmer ikke overens med lokalplanen for området, som derfor skal laves om, hvis der skal bygges moské. Desuden vil der skulle ombygges veje, og det vil medføre en betydelig udgift for kommunen, og et tredje problem er, at skovområdet er fredet.

"Muligheden for at gennemføre projektet på det ønskede sted vurderes som tvivlsom", fremgår det af referatet, som ikke nævner noget om, hvorvidt Familiefonden har penge til at realisere projektet.

Eller hvor de vil få pengene fra.

Til gengæld fremgår det tydeligt, at fonden selv skal købe jorden, som moskéen skal bygges på.

Videre til politikerne

Ifølge referatet bliver næste skridt nu at foreligge sagen politisk.

Desuden er Familiefonden blevet bedt om at konkretisere projektet på en række områder, som ikke er nærmere beskrevet.

Herefter skal der afholdes et nyt møde om sagen.

Nye detaljer om mosképlaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce