Politiet slår til mod hashkiosker

Det er ikke første gang politiet lukker en kiosk for salg af hash. Her et skilt på døren til en kiosk på Rødegårdsvej. Skiltet fortæller, at det er forbudt at komme i kiosken i tre måneder.
Foto: Robert Wengler

Politiet slår til mod hashkiosker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Målet er at få lukket samtlige hashkiosker i Odense, så det bliver sværere at købe de ulovlige varer

ODENSE: Politiet kan ikke fjerne efterspørgslen på hash, men man kan lukke kioskerne, hvorfra det sælges.

- Vi kan ikke komme hash til livs. Det er forsøgt i mange år. Men de steder, hvor der åbenlyst bliver solgt hash, arbejder vi på at få lukket, siger Kim Dyhr Laursen, leder af politiets civilpatrulje, der blandt andet er sat i verden for at stresse hashhandlerne.

Torsdag aften slog politiet til mod fire indvandrerkiosker i Odense, blandt andet i Dronningensgade, i en samlet razzia.

Udbyttet blev dog kun 130-140 gram hash og en enkelt besiddelse af et ulovligt våben, men alligevel er det vigtigt for politiet at vise, at man slår til mod salgsstederne.

- Der var nogle steder, hvor vi ikke fandt så meget. Men det er tit et spørgsmål om at finde ud af, hvor de gemmer det henne. Nogle steder gemmer man det uden for kiosken, og så henter man det, når der kommer kunder, siger Kim Dyhr Laursen videre.

Aktionen torsdag aften var nøje planlagt og Kim Dyhr Laursen afviser, den har forbindelse til den igangværende bandekrig mellem indvandrere på den ene side og Hells Angels og supportergruppen AK 81 på den anden.

Politiet har tidligere lukket fem kiosker i 2008, hvorfra der er blevet solgt hash side om side med andre kioskvarer.

Stort forarbejde vigtigt

Netop den åbenlyse handel vil politiet have stoppet, og derfor tjekker man butikkerne, inden der bliver skredet ind med et decideret forbud, som reelt lukker stedet.

- Vi vil ikke have, at folk bare kommer ind i en kiosk og siger, de skal have en pose chips og to gram hash, siger lederen af civilpatruljen videre.

I første omgang tjekkes stederne igen og igen, før man er i stand til at komme med et forbud.

- Det kræver et stort sagsforarbejde, og det her er en del af det forarbejde. Men vi får også mange henvendelser fra borgere i f.eks. Dronningensgade, som fortæller, hvad der foregår og er utrygge ved det klientel, der kommer i gaden, siger Kim Dyhr Laursen.

Målet er i den kommende tid at lukke så mange kiosker som muligt, sådan som det også skete i foråret.

- Vi vil gøre, hvad vi kan for at lukke de åbenlyse salgssteder, så det mere bliver, at man skal kende nogen eller op i en lejlighed, siger Kim Dyhr Laursen, leder af politiets civilpatrulje, der skal stresse hashhandlerne.

Politiet slår til mod hashkiosker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce