Ekspert: Bandekrigen vil fortsætte i lang tid


Ekspert: Bandekrigen vil fortsætte i lang tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter flere ugers ro blussede krigen mellem indvandrerbander og Hells Angels op igen i går eftermiddags, da et medlem af Hells Angels-støttegruppen AK81 blev tæsket med et baseballbat på gaden i Odense.

To sigtede i sagen skal fremstilles i grundlovsforhør klokken tretten i dag.
 
Krigen er gået fra at være et banalt opgør om kontrol af salget af narkotika til i dag at være et meget personligt opgør, mener sociolog Michael Hviid Jacobsen fra Aalborg Universitet.

- Det handler om hævn, ære, respekt. På det seneste er der også kommet en politisk/racistisk vinkel. Hells Angels kalder sig åbent for racister. Indvandrergrupperne kan rekruttere unge, der føler sig fremmedgjort i samfundet, siger han.

Opgøret begyndte at eskalere, da markedet for stoffer blev flyttet fra Christiania til andre steder. I dag står de to sider ret lige, hvad ressourcer angår.

- Begge grupper har let adgang til skydevåben. Ingen mangler våben. Hvad angår det man kan kalde mandskab, har indvandrergrupperne nemmere ved at rekruttere i bydele som Gellerup i Århus, Vollsmose i Odense, Nørrebro i København og Aalborg Øst i Aalborg. Men de er løsere organiseret, siger Michael Hviid Jacobsen.

De to grupper er forskelligt opbygget. Hells Angels er en organisation med medlemslister, som ejer bygninger, hvor de tit opholder sig. Der er en præsident, som organiserer tingene.

Det vil sige, at de er lettere at holde øje med for politiet end indvandrergrupperne, der i reglen ikke har nogen formel struktur.

Indtil episoden i går i Odense har der været fredeligt i et stykke tid, men det vil ikke vare ved. Krigen vil fortsætte indtil en af siderne får overtaget, men det er ikke noget, der kommer til at ske snart.

- Politiet gør en stor indsats for at holde styr på det. Der er et meget omfattende marked for narkotika i Danmark. Hvis man skal løse problemet på langt sigt, skal man tage fat på misbrugspolitikken, men det er et politisk spørgsmål. Hvis vi får ødelagt markedet, kan de ikke sælge deres narkotika, siger han.

Ekspert: Bandekrigen vil fortsætte i lang tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce