Ramadanfest skifter navn igen


Ramadanfest skifter navn igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE: Først hed den ramadanfesten. Så blev det lavet om til ramadan- og kulturfest. Og til næste år er det helt slut med "ramadan" i navnet.

- Vi døber festen om til "Folkenes fest" eller "Minoriteternes fest", fortæller rådmand Erik Simonsen.

- Vi vil festligholde og fastholde, at vi er en by med mange folkeslag, der kan mødes i fred og ro på Flakhaven.

Det er Integrationsrådet i Odense Kommune, der står bag festen, som holdes i morgen, og rådet vil gerne ændre navnet for at vise, at der er tale om en fest for alle, forklarer rådmanden.

DF-kritik

Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen har tidligere kritiseret ramadanfesten i to omgange. I 2007 beskyldte han rådet for at være blevet kuppet af islamiske fundamentalister.

I år har han sagt, at "integrationsrådets rolle er at integrere alle indvandrere i Odense Kommune - ikke bare at propagandere for islam."

Det var derfor oplagt at spørge Erik Simonsen:

- Har I ændret navnet på grund af Ahrendtsens kritik?

- Overhovedet ikke. Vi vil gerne sikre, at alle muslimerne kommer. Og da der er en del, som er flygtet fra religion og religions fundamentalisme, skal de selvfølgelig også føle sig hjemme. De sekulære muslimske kredse vil gerne fejre ramadanen som kultur-muslimer - derfor ændrer vi navnet, siger Erik Simonsen og tilføjer:

- Jeg vil da håbe, at Alex Ahrendtsen kommer, for så kan han da se, at der er tale om fredelige mennesker. Og samtidig kan han spise alt det mad, han kan stoppe i sig. Og han kan tage de pjecer, han er interesseret i og lade resten ligge.

Integrationsrådet tager også kritikken fra Alex Ahrendtsen roligt:

- Det overordnede formål for os er at skabe dialog - at folk har lyst til at møde andre mennesker og deres kulturer og smage på deres mad. Alle mennesker er velkomne uanset religion og baggrund. Det skal være en god dag og oplevelse for alle, siger Abdulahi Bashir Egal, formand for rådet.

Terror-anholdelserne

Ramadanfesten opstod efter terroranholdelserne i Vollsmose i 2005. Der var brug for initiativer, som kunne fremme dialogen mellem de forskellige kulturer og religioner, mente politikerne.

- Ramadan-festen handler om dialog og integration. Og det synes jeg, vi - som kommune og by - skal bakke op om. Byens hus og plads skal naturligvis stå til rådighed for alle, sagde borgmester Jan Boye den gang.

Erik Simonsen forklarer:

- Integrationsrådet var frygtelig utilpas ved det, der skete den gang, og der kom forskellige forslag til at vise, at vi er fredelige mennesker, og at terror er noget, der rammer os alle. Og noget, vi tager afstand fra.

Ramadanfest skifter navn igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce