Det er lige til primetime på DR 1: Scenen er sat i København, omdrejningspunktet er universitetsmiljøet på Det Naturvidenskabelige Fakultet, og i plottet indgår både mystiske mordgåder, ulykkelige kærlighedshistorier og familiedramaer.

Hvis nogen var i tvivl, slår Sissel-Jo Gazan med sin fjerde roman talentet for velkomponerede, handlingsmættede og vedkommende historier fast med syvtommersøm. "Dinosaurens fjer" er en yderst velskrevet krimi, der trækker på forfatterens egen biologiske viden fra sit speciale om fuglenes oprindelse.

Temaet er gennemgående, og det lukkede og indspiste akademiske miljø danner rammen om historiens mange forgreninger. Centrum for fortællingen er Anna, som er specialestuderende på Biologisk Institut og enlig mor til Lily.

Da hendes vejleder bliver myrdet, sætter det gang i en række begivenheder, som følges fra mange forskellige vinkler, der langsomt og omhyggeligt forbindes. Ved siden af krimiaspektet udforsker romanen desuden forholdet mellem forældre og børn og behandler på fin og indlevende vis emner som tab og svigt.

Allerede inden udgivelse er "Dinosaurens fjer" solgt til et stort tysk forlag, hvilket vidner om både forfatterens og historiens potentiale.

Fra første til sidste side holder Gazan læseren tryllebunden og formår med præcise og komplicerede karakterskildringer at vække grundlæggende følelser hos læseren.

Om bogen

Sissel-Jo Gazan: "Dinosaurens fjer", 456 sider, 299 kroner, Gyldendal. Udkommer i dag.
  • Fyens Stiftstidende