Erotiske billeder giver problemer på TV 2

Se billedgalleri
En onanerende kvinde hænger side om side med maleriet af pigen i konfirmationskjolen. Der er massevis af nøgne kvinder i udstillingen af Hans Christian Poulsen. Den blev for halvanden uge siden hængt op i hovedgangen i TV 2's bygning på Kvægtorvet i Odense. Og ikke alle har været lige glade for at starte morgenen med nøgne damer. Nu bliver udstillingen taget ned.

Erotiske billeder giver problemer på TV 2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV 2-chef skal vurdere, om erotiske malerier skal blive på væggene.

ODENSE: En onanerende kvinde hænger side om side med maleriet af pigen i konfirmationskjolen.

Der er massevis af nøgne kvinder i udstillingen af Hans Christian Poulsen. Den blev for halvanden uge siden hængt op i hovedgangen i TV 2's bygning på Kvægtorvet i Odense. Og ikke alle har været lige glade for at starte morgenen med nøgne damer

Forargelse over malerier

- Vi har fået en henvendelse fra Lars Bennike (seernes redaktør på TV 2, red.), som snart har en rundvisning med muslimske kvinder. Derfor har han bedt om at få udstillingen hevet ned, når de skal komme forbi. Det er for langt ude, siger Gert Garmund, som er formand for kunstforeningen på TV 2.

Han fortæller, at også andre har følt sig stødt af de erotiske malerier, og undrer sig over, at der ikke skal mere til...

- Fire-fem har henvendt sig, fordi de ikke kan lide udstillingen. Og det er da interessant, at folk bliver så hurtigt forargede. Det er jo malerier, ikke fotografier. Det er farver, der er smurt op på et lærred, herregud, siger formanden.

Fakta
- Jeg synes ikke, at udstillingen hører hjemme på en arbejdsplads.

Afviser begrundelsen

Lars Bennike nægter i første omgang at kommentere sagen og henviser til den administrerende direktør, da Fyens Stiftstidende kontaktede ham i går.

Senere på aftenen ringer seernes redaktør tilbage. Han forklarer, at rundvisningen er arrangeret for indvandrere fra en højskole, ikke for en gruppe muslimske kvinder, og at besøget ikke har noget at gøre med hans modstand mod udstillingen.

- Jeg synes ikke, at udstillingen hører hjemme på en arbejdsplads. TV 2 skal være et sted, hvor alle kan komme uden at blive forlegne. Vi er et halvoffentligt sted, og det signal vi sender med sådan en udstilling, kan nemt blive mistolket, siger Lars Bennike.

- At jeg så samtidig får besøg af en gruppe indvandrere i næste uge, har ikke noget med det at gøre. Det er bare endnu en anledning til, at jeg synes, man skal overveje, hvad man hænger op, siger han.

Vil ikke fjerne malerier

Formanden for kunstforeningen har dog ikke i sinde at tage de bare damer ned af den hvide mur. Malerierne skal blive hængende måneden ud, som det var planlagt oprindeligt.

- Udstillingen består af smukke nøgne kvinder. Det er mig, der har inviteret kunstneren. Og hvis den skal pilles ned, så skal det komme som en direkte anmodning fra direktionen, og så må de tage ansvaret for det, siger Gert Garmund.

Direktør ser på sagen

Administrerende direktør for TV 2, Merete Eldrup, har endnu ikke været forbi udstillingen. Hun skal her til formiddag se malerierne for første gang og tage stilling til, hvordan tv-stationen vil forholde sig til motiverne. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra direktøren.

Erotiske billeder giver problemer på TV 2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce