Kærlighedens forrykte tale


Kærlighedens forrykte tale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Noveller

Christina Hagen: "Sexdronning"

Når man læser debutanten Christina Hagens "Sexdronning", der i parentes bemærket ikke er en opdateret husar-version af "Fanny Hill", men en samling psykologiske noveller om kærlighed (udkommer jo også på Gyldendal), kan man undre sig over, at det nogensinde er lykkedes nogen at holde guldbryllup. At de ikke følelsesmæssigt er eksploderet inden da, som f.eks. Ole og Pia i den gennemført glimrende "Dansk Camping Union" om parret, der køber en campingvogn og kører ud i det småborgerlige blå, men også ind i den gråzone af fremmedhed, som tyder på snarlig skilsmisse.

Christina Hagen iscenesætter med stor sproglig finesse både det forhold, der er dødsmærket på forhånd, og det forhold, der dødsmærker sig selv af for mange forbehold. "Sexdronning" er - med den franske teoretiker Roland Barthes' ord - en roman om kærlighedens forrykte tale, skrevet med stor sarkastisk fornøjelighed og udsøgt sans for afstanden mellem de ting, vi tænker om hinanden og så det, vi siger til hinanden. Eller kun får sagt indeni.

Men enkelte af novellerne har også et noget uforløst og konstrueret præg, og den lesbiske historie om "Cecilie" satte mig af undervejs. Hagen er skarpest i de meget korte noveller og suverænt bedst, når hun lister, hvad der er tilbage, når kærligheden er død, og en sexdronning er blevet en ex-dronning.

Christina Hagen: "Sexdronning". 160 sider, 179 kroner. Gyldendal.

Udkommer i dag, torsdag

Kærlighedens forrykte tale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce