Hva' f..... er meningen med italiensk salat?

farver og striber Italiensk salat har ikke fået sit navn, fordi den er italiensk - men på grund af farverne. Tegning: Gert Ejton

Hva' f..... er meningen med italiensk salat?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Italiensk salat er et populært supplement til hamburgerryg på rugbrød - 24timer Xtra efterlyser de smukke italienere i salaten.

Italiensk salat - salaten, som det alle dage har heddet på trods af et mayonnaiseindhold nær de 60 procent - har på grund af sin enkelhed overlevet mangen sundhedsepidemi, hvorfor den i sit martyrium fortjener spalteplads.

For umiddelbart når italiensk salat jo ikke parmaskinke, gorgonzola, foccaciaboller, pizza, grissini eller spaghetti carbonara til sokkeholderne, og den stammer helt sikkert ikke fra det støvleformede land.

- Hva' f.... er så meningen med at kalde en salat, der består af mayonnaise, snittede gulerødder og ærter blandet med asparges fra lage for italiensk salat, Kristian Skou, nordisk marketingschef i K-Salat?!

- Navnet italiensk salat stammer ganske simpelt fra de tre farver, der primært pryder delikatessen, som også er farverne i det italienske flag. Nemlig orange fra gulerødderne, grøn fra ærterne og hvid fra mayo'en. Men det er selvfølgelig ikke nogen delikatesse fra Italien.

- Hvor mange år har den italienske salat egentlig eksisteret her på frokostbordene i Danmark?

- Det ved jeg faktisk ikke helt, men vi har en salatbog her i huset, der stammer fra 1930, og her står italiensk salat. Salaten har eksisteret i K-Salats sortiment siden 1937.

- Hvor mange bakker italiensk salat sælger I egentlig om året?

- Vi sælger 1,7 millioner. Så den er rigtig populær.

- O.k. - det er jo alligevel en del. Så det er altså en salat i superligaen?

- Ja, det må man sige.

Bemærkelsesværdigt er det dog stadig, at Italien er et så populært land, når det gælder navngivning og kategorisering af mad. Selv pastasalat, der er et ærkeamerikansk fænomen, forbindes med olivenlunde og idylliske bjerglandsbyer. Viva Italia?

Hva' f..... er meningen med italiensk salat?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.