Milosevicfilm løb af med sejren

Michael Christoffersens film "Milosevics - præsident under anklage" blev i går kåret som den bedste danske film på Odense Filmfestival 2008.

Milosevicfilm løb af med sejren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I går blev prisvinderne ved Odense Filmfestival afsløret.

Den danske instruktør Michael Christoffersen vandt med sin dokumentar "Milosevic - præsident under anklage" den største af de danske filmpriser, da vinderne af Odense Filmfestival 2008 i går blev afsløret under en lukket prisfest.

Dokumentaren om Slobodan Milosevics retssag vandt i følge juryen prisen for den bedste danske film, fordi det er "en nødvendig dokumentar, der fortæller om den tid, vi lever i" og "en rørende og barsk film, der med stor stædighed ønsker at gøre en forskel".

Ung-pris til skuespiller

Christian Tafdrup, som man ellers normalt ser foran kameraet i film som "Dig og Mig" og "Efter Brylluppet" havde taget instruktørhatten på og deltog med ungdomsfilmen "En forelskelse".

En film, som ungdomsjuryen fra 8. klasse på Højby Skole forelskede sig i og i går kårede til bedste nationale ungdomsfilm.

Også Stiftstidendes anmelder Caspar Vang gav filmen rosende ord med på vejen, da han i en anmeldelse kaldte den "et knugende kammerspil om seksuel identitet. Både for voksne og unge".

Publikum til "thaifilm"

Blandt festivalens 231 film foretrak publikum Janus Metz' dokumentarfilm "Fra Thailand til Thy" om 575 thailandske kvinder, der er dansk gift og bor i Thy.

Filmen, som Fyens Stiftstidendes anmelder Caspar Vang tidligere på ugen beskrev som en "lun dokumentarfilm, der går tæt på en kultur, som for mange danskere er helt lukket land", blev i går på baggrund af en internet- afstemning belønnet med dette års publikumspris.

Milosevicfilm løb af med sejren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce