billedserie
10-årige Carlos havde glædet sig til at pudse grevinde Alexandras sko, men hun dukkede op i højhælede sandaler, og de kan ikke pudses
ODENSE: På forhånd havde den 10-årige skopudser Carlos glædet sig til at tilbyde grevinde Alexandra en skopudsning, da hun i går besøgte Odense i sin egenskab af ærespræsident for FN's børnefond Unicef.

Men den plan gik lidt i vasken, idet grevinden havde valgt fodtøj, der ikke sådan lod sig pudse. Hun var iført højhælede rem-sandaler og måtte derfor pænt takke nej. I stedet benyttede Odenses borgmester Jan Boye muligheden for at få renset fodtøjet, og så var situationen reddet.

Alexandra var i Odense for at læse H.C. Andersen-eventyret "Toppen og Bolden" højt i kulturhuset Fyrtøjet, hvor børn og deres forældre kunne lytte med for en 50'er.

Entreindtægterne går ubeskåret til at bygge skoler i Bolivia som led i Unicefs projekt i det fattige sydamerikanske land.

Netop i år er Odense Unicef-by, og med grevindens engagement i børnefonden var hendes besøg nærmest oplagt.

Koks i planlægningen

Dagen startede med en større forsinkelse.

Alexandra var ventet på Odense Rådhus klokken 12, men dukkede først op lidt efter klokken 12.30 i en stor bus sammen med Unicefs præsidium. Ifølge buschaufføren skyldtes forsinkelsen en fejlberegning af, hvor lang tid det tager at køre fra København til Odense i bus.

Derfor måtte frokosten med Odenses spidser og det efterfølgende Unicef-møde afkortes, så aftalen om højtlæsning på Fyrtøjet kunne overholdes.

Og tidsplanen var da også tilbage på ret kurs, da grevinden og hendes følge klokken 14.15 forlod rådhuset for til fods at tilbagelægge den korte strækning til Fyrtøjet. Undervejs fik mange odenseanere sig lidt af en overraskelse og fik hurtigt hevet mobilkameraet frem, da de så det tidligere medlem af kongehuset på gågaden.

Herefter var der oplæsning af H.C. Andersens-historien, som handler om kærester. Børnene svarede ivrigt grevinden, når hun spurgte om noget. For eksempel om der var nogle af dem, der har en kæreste.

- Jeg har. Han hedder Hjalte, lød det fra en af de små piger i salen.
  • Fyens Stiftstidende