Udvalget af legehuse er stort, men der er stor forskel på prisen
Bamse har et blåt et, hvor skorstenen hele tiden vælter, når han lukker døren.

Det er bare en af grundene til, at et legehus er en uundværlig del af børns udeliv. For kun fantasien sætter grænser, og så er det rart som barn at være herre i eget hus - ja, måske ligefrem overnatte der.

De seneste år er udvalget af legehuse vokset i takt med, at danskerne er blevet mere og mere bevidste om design.

De traditionelle legehuse med fire vægge og et tag fås selvfølgelig stadig i forskellige byggemarkeder til 3000-4000 kroner. Og så er det op til familien at male det i lige præcis de farver, den vil have.

Men nu fås legehuset både som en kopi af en rigtig villa eller endda en ridderborg, sørøverskib, købmandsbutik eller politistation med egen celle til fanger.

Der er også flere forskellige slags pilehytter på markedet, hvor man enten kan købe en, der er flettet, eller en, som familien selv skal flette.

Prisforskel

Prisforskellen er stor. Lige fra 2500 kroner for en lille pilehytte, der er flettet, til knap 24.000 kroner for en politistation eller en købmandsbutik.

Langt de fleste huse bliver leveret i færdige sektioner, der skal skrues sammen. Og så skal de også males. Derfor skal man sætte i hvert fald en weekend af, før huset er indflytningsklart.

Hvis huset skal holde i mange år, er det en god idé at placere det på et underlag af for eksempel fliser, så fugten ikke så nemt kan trænge ind.
  • Fyens Stiftstidende