Kerteminde Havn arkiveres

Mico Eggert skal lave en film om Kerteminde Havn, og han har en masse at gå i gang med, da der er en masse flotte billeder rundt omkring.
Foto: Ole Friis

Kerteminde Havn arkiveres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 38-årige Mico Eggert har fået opgaven at dokumentere havnen i Kerteminde for eftertiden

KERTEMINDE: Havneplanen i Kerteminde vil forandre byen for stedse.

Det er en af grundene til, at

Kerteminde Kommune har søgt midler og netop har fået cirka 60.000 kr. fra Fionia Fond til at gennemføre første etape af et nyt filmprojekt.

Projektet skal dokumentere og skildre udviklingen i havnen i Kerteminde i en række objektive og levende filmportrætter de næste par år.

38-årige Mico Eggert fra Kerteminde-firmaet Kuffert Film er ophavsmanden og den kreative hjerne bag alle de filmstrimler, der skal indfange Kerteminde.

- Det bliver lavet i fem faser, hvor 20 mindre og selvstændige filmportrætter indgår, fortæller Mico Eggert.

Havnen er enestående

Formålet er at dokumentere og informere om forløbet og udviklingen af byens unikke havn. Før det er for sent. Med andre ord: Mico Eggerts visuelle virkemidler skal gemme Kerteminde for eftertiden.

Filmene vil løbende kunne ses på kommunens hjemmeside. De første klip kan ses til september. Og måske skal der laves en længere dokumentar.

I portrætterne kan man følge udviklingen med havnen, mens der også bliver mulighed for at se interviews med blandt andre museumsdirektør Erland Porsmose fra Kertemindeegnens Museer.

- Der er sådan set ingen krav om indhold og så videre. Men første fase bliver omkring det nye isværk på havnen. Det er rent filmisk et godt sted at starte og slutte, slår Mico Eggert fast.

Han har de seneste fire år resideret i Amandas by med sin hustru Pernille Gram, med hvem han har firmaet Kuffert Film. Mico Eggert er autodidakt filmproducent og var i de efterhånden gamle dage med til at lave lokal-tv i Odense på stationen TV-Fynbo'en.

- Jeg fik idéen ved, at jeg går og tænker i historier og ser billeder for mig. Jeg synes, at Kerteminde er fantastisk. Havnen i Kerteminde er enestående. Der mangler ikke noget. Historien er der. Solen og fiskehytterne. Der er så mange billeder i det. Så hvorfor så ikke lave en film? Derefter kontaktede jeg kommunen, fortæller Mico Eggert.

Kommunen så også potentialet.

Selvom der gik en rum tid, inden de trykkede på startknappen.

- Der er faktisk ingen grænser for, hvor stort projektet kan blive. Det afhænger blot af, hvor mange penge, der er, understreger filmmageren, der oprindeligt kommer fra Nr. Søby ved Årslev og nu er kommet på de kommunale budgetter.

- Jeg har kendt byen i 34 år. Jeg har sejlet her, og min far havde engang en halvhurtig sejlbåd her, mens min onkel havde en folkebåd. Nu bor jeg og min familie her. Kerteminde er dragende, fortæller Mico Eggert.

Han håber, filmstrimlerne vil blive det samme.

Kerteminde Havn arkiveres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce