Oliekøbmand sætter på ny rekord


Oliekøbmand sætter på ny rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torben Østergaard-Nielsens fynske skibsoliekoncern omsatte sidste år for 34 mia. kr. og tjente 269 mio. kroner

Torben Østergaard-Nielsen, der søsatte et skibsolieeventyr fra et beskedent kælderlokale i Middelfart, har vinden i ryggen.

Han oplever fortsat en markant fremgang for sin kæmpekoncern med domicil ud til Lillebælt.

United Shipping & Trading Company, der har udviklet sig til en verdensomspændende koncern, der både handler med olie til skibe og driver shipping og rederi, har igen sat en rekord på såvel top som bundlinje.

Det netop offentliggjorte regnskab for 2007/08 udviser en omsætning, der er steget med 11 milliarder kroner til over 34 milliarder.

Samtidig er overskuddet før skat vokset til 269 millioner kroner.

Tilbage på bundlinjen blev der 205 millioner efter skat.

Svære markedsvilkår

Set i lyst af vanskelige markedsbetingelser med stigende oliepriser, dollarens svage position og "subprime"-krisen med stigende renter tøver ledelsen ikke med at betegne resultatet som meget tilfredsstillende.

- Man kan ikke sige, at de stigende oliepriser har skærpet konkurrencen, men de har skærpet kravene til at være i branchen og have et stærkt likviditetsberedskab, siger koncerndirektør Keld Rosenbæk Demant.

- Den udvikling, der har været i dollar, har været til vores ugunst, fordi vi i hovedsagen har vore indtægter i dollar, men hovedparten af udgifter i lokale valutaer. Det har været til vor ugunst, men vi har haft den fornødne likviditet, fremhæver direktøren.

Likviditeten har givet koncernen et solidt ståsted i markedet.

Strømme af bunkerolie

Hovedaktiviteten er Bunker Holding, der med 24 salgsselskaber i 18 lande sælger bunkerolie til den internationale skibsfart.

Selskabet har senest etableret sig i blandt andet USA og Chile.

Bunker Holding, der ledes af Keld Demant, omsatte sidste år alene for 33,6 milliarder kroner og tjente 239,7 millioner kroner.

Shipping Holding, der er moderselskab i logistikvirksomheden Shipping.dk med eget rederi, vognmandsforretning og multiterminal, fortsætter væksten ved både organisk vækst og opkøb.

Flåden fornyet

Torben Østergaard-Nielsens rederi, Uni-Tankers, ejer og driver en flåde af olie- og kemikalieskibe.

Inden for det seneste år er ældre og mindre lønsomme skibe frasolgt, mens der til gengæld er investeret godt 450 millioner kroner i ny tonnage.

Risiko-afdækning

Blandt koncernens fem hovedområder er det nyere Global Risk Management, der tilbyder kunderne afsikring af oliepris-risikoen inden for shipping, luftfart, olieleverandører og transport.

De rekordstore udsving i priserne er en trussel mod kundernes bundlinje. På den baggrund har selskabet, der snart åbner kontorer i København og Singapore, øget sine kontrakter markant.

Endelig består imperiet af it-virksomheden outforce., der også er i vækst.

Totalt er antallet af medarbejdere i United Shipping & Trading Company inden for det seneste år vokset med næsten 150 til nu 744 ansatte.

Oliekøbmand sætter på ny rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce