Lauritz havde ikke styr på våben


Lauritz havde ikke styr på våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rod med våben hos Lauritz.com i Odense kan udløse kæmpebøde til auktionshus.

ODENSE: Der var ikke styr på ret meget, da politiet en fredag i oktober sidste år aflagde auktionshuset Lauritz.com i Odense et uanmeldt besøg.

64 våben blev opbevaret under uforsvarlige forhold i et sikringsrum, der ikke var godkendt og i våbenskabe, der ikke var boltet til vægge eller gulv, og hvor nøglerne ifølge den betjent, der ledte aktionen, sad i låsene.

Samtidig havde auktionshuset, der i de senere år har vokset sig stort på internetbaserede auktioner, heller ikke styr på de våbenbøger, som det skal føre for de våben, det handler med. Siden 2002 har firmaet således ikke fået bogført, hvem der ejer 125 våben, som Lauritz.com har haft til salg, og som ikke længere findes i auktionshuset.

I byretten, hvor en straffesag mod firmaet blev indledt i går, forsvarede ejer og direktør Leif Tingkær sig med, at man skam havde styr på våbnene, men at det var i firmaets egne computersystemer.

Efter næsten to timers tovtrækkeri måtte Tingkær og firmaets advokat dog erkende, at de nye ejere af våbnene aldrig var blevet ført ind i bøgerne, som de skulle.

Overhørte påbud

For uden at have anført i våbenbøgerne kan auktionsfirmaet i realiteten have solgt flere af våbnene til folk, der ikke har en våbentilladelse. Og politiet har ingen mulighed for at føre kontrol.

Auktionsfirmaet rettede sig heller ikke efter et påbud, som de fik ved politiets første besøg om fredagen. Her fik medarbejderne besked på at få boltet våbenskabene fast inden aften.

Da politiet dukkede op om mandagen, var der intet sket siden fredag. Det kan nu vise sig at blive dyrt for firmaet. For når byretsdommer Jørgen Bjerkesmoen Petersen på mandag er klar til at afsige en dom i sagen, så er det med et klækkeligt bødekrav fra anklagemyndigheden i hukommelsen.

250.000 kroner i bøde kræver anklagemyndigheden og en størrelse, som advokaten for Lauritz.com protesterede på det skarpeste imod.

Han mener, at firmaets sikkerhedssystemer plus det faktum at våbenskabene var boltet sammen med hinanden, ikke gjorde det muligt for tyve at gøre et kup.

Våbnene var i de fleste tilfælde funktionsdygtige våben som rifler og haglgeværer.

Lauritz havde ikke styr på våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce