Odense kan se frem til trafikkaos


Odense kan se frem til trafikkaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kanalbroen forsinkes et par år - og dermed hele byens store trafikomlægning.

Endnu før en eneste skovl har været i jorden, skrider tidsplanen for den bro over Odense Kanal, som skulle stå klar til brug i 2012.

Og det er forudsætningen for de store trafik-omlægninger af Odense midtby, der er planlagt i de kommende år. Odense Kommunes egne fagfolk anslår nu, at broen først vil være klar i 2014.

Dominoeffekt

Forsinkelsen får stor betydning for hele Odense.

Hele den enorme plan for omdannelsen af den indre by og omlægning af trafikken til en samlet pris på små 400 mio. kroner er nemlig baseret på en bro over kanalen, som skal gøre ringvejen omkring byen komplet og aflaste midtbyen for trafik, når mange af de nuværende hovedfærdselsårer såsom Thomas B. Thriges Gade og Østre Stationsvej enten lukkes for trafik eller laves om til at kunne afvikle mindre trafikmængder.

I øjeblikket kører flere end 30.000 biler i døgnet på Thomas B. Thriges Gade, og det vil skabe kaotiske tilstande at lukke af for den trafik, før kanalforbindelsen står klar.

- Kanalforbindelsen er selve grundlaget for ændringerne i Odense bymidte og Thomas B. Thriges Gade samt for at få den tunge trafik ud af byen og afvikle trafikken fra Nordfyn mere hensigtsmæssigt, siger medlem af by- og kulturudvalget Lars Christian Lilleholt (V), der er stærkt utilfreds med, at tidsplanen nu ikke ser ud til at holde.

Steen Møller (K) kalder det "en meget alvorlig sag".

- Der har været entydig politisk enighed om, at før vi kan noget andet, så skal vi have lavet den kanalforbindelse, siger han.

By- og kulturrådmand Anker Boye (S) beklager forsinkelsen. Han afviser dog, at hans forvaltning har siddet på hænderne.

- Det har min direktør i forvaltningen afvist klart og tydeligt, siger rådmanden.

By- og kulturudvalget har nu bedt om en redegørelse for, hvad der er gået galt.

Odense kan se frem til trafikkaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce