Thorborg & Co. aflivede tanten

Niels Thorborg fortalte om sine oplevelser med en professionel bestyrelse til 270 erhvervsfolk på OCC i går.
Foto: Nils Lund.

Thorborg & Co. aflivede tanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendte topledere promoverede tilbud om professionel sparring til mindre virksomheder for 270 erhvervsfolk

L'easy-stifteren Niels Thorborg er ikke den værste, man kan få til at sælge sit budskab. I går var det dog ikke hvidevarer, men tilbud om professionel sparring, han skulle hjælpe Udviklingsforum Odense og Erhvervsservice Fyn med at sælge til 270 erhvervsfolk fra mindre virksomheder.

- Man skal tage imod et godt tilbud. Alt jeg siger nu, er ren indpakning, indledte han sin tale ved arrangementet på Odense Congress Center.

Drop tantebestyrelsen

De to vækstfora har igangsat et initiativ med tilbud om professionel sparring for Odense-områdets virksomheder i form af eksempelvis en mentor eller en bestyrelse.

- Det har kostet mange iværksættere dyrt at lade være. Men drop tantebestyrelsen med familie og venner, sagde Peter Eriksen Jensen, medlem af projektets styregruppe.

For iværksætteren Marlene Kjeldergaard, der sammen med sin partner i firmaet Kommunikationspartneren var blandt tilhørerne, gav indlæggene stof til eftertanke.

- Helt aktuelt har vi brug for råd om, hvornår vi skal ansætte folk samt hvilken profil de skal have, så en mentorordning kunne godt komme på tale, mente hun.

Ingen er sikker

Fra talerstolen udlagde Anders Knutsen, bestyrelsesformand i Danisco og formand for Danmarks Erhvervsråd, sine holdinger til god selskabsledelse, og hvordan han mener, at en bestyrelse skal sammensættes: Ingen nuværende eller tidligere direktører, interne revisorer eller jurister eller venner. End ikke ejeren selv skal vide sig sikker:

- Der startes mange virksomheder op i Danmark, men de bliver sjældent store, fordi ejeren krampagtigt holder fast.

Det kan Niels Thorborg ikke klandres for, selv om han er gået fra at være direktør til bestyrelsesformand i sin virksomhed. Han havde dog selv svært ved at forlige sig med sin første bestyrelse i 1991.

- På mit første bestyrelsesmøde fik jeg at vide, at jeg skulle ændre mit daværende firmanavn, Vask Rent, selv om jeg havde brugt masser af penge på annoncer i den lokale ugeavis. Der tænkte jeg alvorligt over, om det nu også var rigtigt med sådan en bestyrelse, jokede han.

Thorborg & Co. aflivede tanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce