- Lad det ikke ramme børnene

Hamadi Vincent Bah og Heidi Pacchiarini er kede af anklagerne mod Gambias Venner. Mest fordi de er bange for, at det vil gå ud over børnene i Gambia.
Foto: Dorte O. Haugaard

- Lad det ikke ramme børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Heidi Pacchiarini og Hamadi Vincent Bah vil kæmpe videre for bedre vilkår i Gambia

MYGINDLUND: Deres lille hus på Turupvej ligger langt fra bymæssig bebyggelse. Men fritiden er andet end sommeridyl for Heidi Pacchiarini og Hamadi Vincent Bah i disse dage.

Parret er henholdsvis kasserer og næstformand i Gambias Venner. Hjælpeorganisationen, som er blevet politianmeldt for bedrageri, fordi 22 sponsorbørn, der blev opsøgt af TV 2, enten ikke havde fået betalt deres skolegang eller ikke gik på de skoler, hvor Gambias Venner havde dem registreret.

Mur af tavshed

Heidi Pacchiarini har fået en del ubehagelige e-mails de seneste dage. Og Hamadi Vincent Bah fortæller, hvordan han mødte nærmest en mur af tavshed og tillukkede ansigter, da han mødte på gartneriet, dagen efter udsendelsen blev bragt.

- Så jeg spurgte i pausen, om de havde set udsendelsen, og så fortalte jeg dem om, hvad det er, der er sket, fortæller Hamadi Vincent Bah.

Selv om der helt sikkert er penge, der ikke er betalt til tiden, og sponsorbørn, der ikke længere bor eller går i skole, hvor Gambias Venner har dem opført, er de ret sikre på, at Gambias Venner vil blive frifundet. Og de er i hvert fald helt overbeviste om, at de selv er uden skyld i anklagerne.

Det handler alt sammen om ting, der er sket, før de selv blev medlemmer, og som skete på grund af den tidligere bestyrelses ringe kontrol af den tidligere søsterorganisation i Gambia og dens forvaltning og bogføring af de sponsorbeløb, de fik sendt, forklarer de. Ligesom de mere end antyder, at der efter deres opfattelse ligger et ønske om hævn bag hele sagen.

Har ikke mistet lysten

- Vi er ikke bange, men kede af, hvis det her kommer til at gå ud over de mange børn, der bliver hjulpet, og arbejdet i Gambia, siger Hamadi Vincent Bah.

Hverken han eller Heidi Pacchiarini har mistet lysten til at hjælpe.

- Selv hvis Gambias Venner gik i opløsning, vil vi kæmpe videre selv. Men det tror jeg ikke, den gør. Den har trods alt holdt i 30 år, siger han.

Parret i Mygindlund har selv et sponsorbarn, den treårige pige Sainebou. De meldte sig ind i Gambias Venner sidste år, fordi det var en let måde at få sendt de ting til Gambia, som de selv havde indsamlet.

Der havde netop været voldsomme uenigheder i bestyrelsen, og de blev valgt ind, efter at andre måtte gå på grund af et mistillidsvotum.

De følgende måneder fandt de ud af, at det til tider kunne være svært at få eksakte svar ud af de frivillige i Gambia, og at nogle af dem var væk, når de blev bedt om forklaringer.

Børn efterlyst i radioen

I vinter blev søsterorganisationen af samme grund udskiftet, og siden har udredningsarbejdet været i gang, børn er endda blevet efterlyst i radioen.

- De knokler dernede nu, nogle gange til langt ud på natten, fortæller Hamadi Vincent Bah.

Mens vi taler sammen, ringer telefonen. Hamadi Vincent bemærker det gambianske nummer og er snart i gang med at længere samtale, der inddrager lister og papirer. Endnu et par "forsvundne" børn er dukket op og kan skrives på listen. Af de 122 sponsorbørn, er der nu kun tvivl om en håndfuld.

- Lad det ikke ramme børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce