De mange børn og voksne, der deltog i store legedag på Den Grønne Gren, gennemførte trods den silende regn også en skattejagt gående ud på at gætte børnesange.
Foto: Janni Bidstrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Våd og god legedag

BREGNINGE: Trods silende regn hele dagen var der masser af børn og forældre, der troppede op til legedag på Den Grønne Gren. En del af dagen blev tilbragt indendørs med at lege med masker, men udendørs var der trods regnen gang i bålet til snobrød, ligesom der ikke blev for vådt til at forvandle de store græskar fra årets græskarkonkurrence til flotte græskarfigurer.

Dispensation for skel

OLDE: Den sorteringshal, som vognmand Anders Jørgensen skal i gang med at bygge på St. Rise Landevej, skal bygges mindst otte meter fra et seks meter bredt plantebælte mod vest. Det har udvalget for havne og teknik besluttet, efter at Anders Jørgensen havde bedt om dispensation fra bestemmelserne i lokalplanen, som siger, at bygningen skal placeres 12 meter fra skel, og at skellet skal være et plantebælte på 10 meter mod vest. Vognmanden havde i stedet tænkt sig at placere bygningen seks meter fra skel og nøjes med et beplantningsbælte på fire meter, så der på bygningens østside kunne blive mere plads til oplag af materialer samt til at vende med lastbilerne. Så vide rammer kunne udvalget ikke give ham, men mødte dog vognmanden et stykke af vejen med en dispensationen, som ikke vil komme i nabohøring på grund af ejendommens beliggenhed omgivet af åbne marker.

Marstal by light

MARSTAL: Den ganske aften kommer Marstal til at stå på den anden ende. Oven i købet kun sparsomt oplyst af uhygge-belysning vil der aftenen igennem være gysende nyheder i butikkerne til spøgelsespriser, påstår de handlende i hvert fald. For dog at give marstallerne chancen for at se byen i et nyt lys vil den være oplyst af tusindvis af levende lys suppleret af skæret fra fakler. I eftermiddag skærer børnene hver deres uhyggelige hoved af de græskar, som de får udleveret helt gratis, og i aften kan alle resultaterne ses ved Sydbank, og de flotteste bliver naturligvis præmieret.

Fredag den 19. oktober fra kl. 15.00 til kl. 21.00: Marstal by light

Fem søger Birkholmposten

MARSTAL/BIRKHOLM: Selv om det for blot et lille års tid siden var mere end almindeligt svært at finde kandidater til posten som bådfører på Birkholmposten, har det denne gang vist sig anderledes nemt at finde folk, der er villige til at overtage roret på den hurtigtgående båd. I hvert fald er der ved ansøgningsfristens udløb indkommet hele fem ansøgninger til stillingen. Man forventer, at der vil blive holdt samtaler i starten af november, og at den rette er fundet til jobstart 1. januar.

Hittegods under hammeren

ÆRØSKØBING: Efter et års tid på politiets lager fik 38 stykker blandet hittegods i går ny ejer, da Fyns politi på Ærø holdt hittegodsauktion. Selvom der var markant færre sager under hammeren end sidste års godt 150, var der mange, som benyttede sig af det gode vejr til at se nærmere på de omkring 20 cykler, som var under hammeren sammen med en håndfuld ure og kameraer. Blandt de mere særprægede glemte sager var en bærbar computer, et videokamera og en jolle med påhængmotor. De fire drengecykler, som blev efterladt under et indbrud hos i Den Gamle Købmandsgård i Ærøskøbing var ikke under hammeren, men kan stadig hentes af ejermændene, hvis de vil have deres cykler igen.
Advokat Jørgen Jørgensen var igen i år auktionsleder på en velbesøgt hittegodsauktion.
Advokat Jørgen Jørgensen var igen i år auktionsleder på en velbesøgt hittegodsauktion.
Foto: Camilla Bjerrekær.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce