Beboere og dagcentergæster fra hele øen nød synligt den festlige ålespisning på Restaurant Øen i Søby forleden. Privatfoto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fedt arrangement

SØBY: Forleden var beboere og dagcentergæster fra hele øen til ålespisning på Restaurant Øen i Søby, og alle de glade gæster kunne helt tilslutte sig, at det var et rigtig fedt arrangement. Altså fedt i betydningen af, at udflugten var endnu én af de mange vellykkede arrangementer i sommerens løb.

Ingen nye ø-kort

ÆRØ: Det bliver ikke til noget med den nye slags ø-kort, som Margit Andersen, Stokkeby, har stillet forslag om. Margit Andersen havde foreslået Ærø Kommune at indføre særlige ø-kort for at fastholde bl.a. børn og børnebørns tilknytning til øen. Men økonomiudvalget afslår forslaget af både økonomiske og administrative grunde. Dog slår udvalget fast, at man er indstillet på at evaluere de eksisterende ø-kort ordninger i forbindelse med det kommende færgeudbud.

Bud på hittegods

ÆRØSKØBING: I morgen kan der købes en billig cykel og måske også gøres andre kup. Politiet holder nemlig auktion over alt det hittegods, der har hobet sig op på stationen de forløbne måneder. En time før selve auktionen, der holdes på politistationen, kan de udbudte ting tages nærmere i øjesyn.

Torsdag den 18. oktober kl. 13.00: Hittegodsauktion på Politistationen, Jomfruvejen i Ærøskøbing

Ny i skolebestyrelse

RISE: Synne Krogenlund Larsen har fået lov til at udtræde af skolebestyrelsen ved Rise Skole på grund af stort arbejdspres i forbindelse med sit pædagogstudium. I stedet indtræder suppleant Ove Jørgensen, Dunkærvej, i skolebestyrelsen.

Jazzens nestor på øen

SØBYGAARD: Én af Voderup Fondens gaver til det ærøske folk kan indkasseres i morgen aften, når pianisten Thomas Clausen giver koncert på Søbygaard. Ifølge den store danske encyklopædi er jazzpianisten og komponisten Thomas Clausen »én af de væsentligste musikere i europæisk jazz og værdsat både for sin rolle som solopianist, trioleder og akkompagnatør for fremtrædende amerikanske solister«. Sikkert er det også, at Thomas Clausen står som en slags nestor blandt danske jazzpianister med en lang og respektindgydende karriere bag sig. Allerede i slutningen af 60'erne kunne han høres sammen med jazzens store solister, og op gennem 80'erne spillede han ofte i klavertrio med Niels-Henning Ørsted Pedersen på bas. Thomas Clausen har givet masser af solokoncerter og har komponeret bl.a. til radioens Big Band, ligesom han har skrevet kammermusik og korværker. Der er gratis entre til koncerten.

Torsdag den 18. oktober kl. 19.30: Koncert med Thomas Clausen på Søbygaard

Penge i Wallentins Fond

ÆRØSKØBING: Bundlinjen i Wallentins Fond er gjort op til 45.800 kr., som bestyrelsen benævner som tilfredsstillende. Den største del af beløbet tilfalder dog fondskapitalen, så der til uddeling vil være omkring 18.000 kr. i år. Fonden, der retteligt hedder Karl Bernhard Wallentin Hansen og Hustru Edith Hansens Mindefond, støtter foreninger og institutioner, der arbejder for bybevarelse og museumsformål i Ærøskøbing by, og har inden for de seneste år bl.a. bidraget til at anlægge museets have, restaurere vaskehuset i købmandsgården, nyt tag på Flaskeskibssamlingen samt renoveringen af Ærøskøbing bymølle. Fonden bestyres af Morten Nordenbæk, Andreas Ægidius og Lars Ole Gjesing, og næste uddeling er planlagt til den 7. januar med ansøgningsfrist den 14. november.

Status på havnene

ÆRØ: Selv om der har været lidt færre lystsejlere i Marstal i år, svarer tallet på bundlinjen faktisk ret godt til budgettet. Sommerens skibe i Marstal har nemlig været noget større end vanligt og har derfor skullet betale lidt mere for at være i havnen. I Ærøskøbing når enderne derimod ikke sammen. Omkring 40.000 kr. mangler i indtægter i forhold til budgettet. Teknik- og havneudvalget har dog besluttet at bede kommunalbestyrelsen om at fastholde uændrede takster i havnene næste år.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce