Yngste leder i kommunen: 27-årig sygeplejerske skal lede demenscenter

27-årige Mathilde Skovly Christiansen fra Svendborg er blevet ansat som leder af demenscenteret Søkilden på Ærø. Privatfoto

Yngste leder i kommunen: 27-årig sygeplejerske skal lede demenscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mathilde Skovly Christiansen, der er 27 år og fra Svendborg, er blevet ansat som ny leder af demenscenteret Søkilden på Ærø.

Ærø: Demenscentret Søkildens nye leder bliver 27-årige Mathilde Skovly Christiansen fra Svendborg. Kirsten Gregersen, der er leder for ældreområdet i Ærø Kommune, er yderst tilfreds med valget af den nye, unge leder.

- Hun er meget kvalificeret og har en kandidatgrad i sygepleje. Som menneske passer hun til den profil, vi har tænkt på - det handler om at se mennesket bag demensen, siger Kirsten Gregersen.

Hun fremhæver også, at Mathilde Skovly Christiansen er indstillet på at arbejde for at udvikle demensområdet på Ærø.

- Vi taler meget om at udvikle Ærø som en demensvenlig ø, hvor hele øen skal være inddraget i, hvordan vi hjælper demente borgere. Vi har lagt meget vægt på, at hun synes, det er spændende, og har lyst til at være med til at løfte den opgave.

At den nye leder er 27 år, betyder ifølge Kimma Vingaard Thomsen, at hun - formentlig - bliver kommunens yngste leder.

- Jeg tror ikke, der er nogen ledere kommunen, der er yngre, siger hun.

Ifølge Kirsten Gregersen er det et plus at være ung leder. Det vil give en god energi, mener hun.

- Det, tænker vi, er en god ressource. Hun er meget engageret og går ind i arbejdet med alle sanser. Hun er nyuddannet, men har noget erfaring fra psykiatrien, som hun kan bruge i stillingen. Og så er det godt at have den der gejst, fleksibilitet og nytænkning - det kan Ærø godt bruge, siger Kirsten Gregersen.

Ifølge Irene Hesselberg, der er formand for Lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd, har man set en lille stigning i antallet af unge ledere i sygeplejen under 30 år det seneste år.

- Der er stadig flest ledere mellem 40 og 60 år, men jeg tror, vi kommer til at se, at der kommer flere ledere under 30 år fremover, siger hun.

Bliver boende i Svendborg

Mathilde Skovly Christiansen bor i Svendborg, men der kommer intet krav om, at hun skal flytte til Ærø, da der ikke er bopælspligt i Ærø Kommune. Desuden kommer flere af kommunens ledere udefra - blandt andet kommunaldirektøren - og ifølge Kirsten Gregersen kan det sagtens fungere, så længe man formår at være en synlig leder.

- Foreløbig skal hun pendle, men hun skal være en synlig leder. Man kan for eksempel være en god leder ved at sende en god mail. Synlig ledelse kan godt være at tage beslutninger og give et ordentligt svar, og det kan man sagtens gøre på mail, siger Kirsten Gregersen.

Mathilde Skovly Christiansen har ikke planer om at flytte til Ærø, men hun understreger, at hun glæder sig til at starte i det nye job på Ærø, hvor hun vil prioritere at være en synlig leder.

- Jeg ser synlighed og værdibaseret ledelse som noget helt centralt, og jeg forventer, at både beboere, pårørende og personale kommer til at mærke min ledelse. Jeg er ikke interesseret i at være buret inde på et kontor, jeg vil ud i marken, siger Mathilde Skovly Christiansen.

Hun tiltræder i stillingen som leder af Søkilden den 1. maj.

Yngste leder i kommunen: 27-årig sygeplejerske skal lede demenscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce