Vil slutte fred: Krig om skilte på Ærø

Allan Kramer indkalder til dialogmøde i den verserende skiltekrig. "Det her skilt ville være ulovligt, hvis det stod på landet," siger han.
Foto: Anders C. Østerby

Vil slutte fred: Krig om skilte på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allan Kramer indkalder til dialogmøde i den verserende skiltekrig. Han mener, skiltereglerne truer øens gårdbutikker.

Ord som skiltekrig og skiltepoliti har den seneste tid floreret på diverse debatfora, Facebook-sider og kommunale udvalgsmøder.

Nu melder også Allan Kramer fra Kramers Fisk og Ost sig ind i kampen.
Han har betalt for et såkaldt servicevejvisningsskilt. Det er sort med hvid skrift og koster 6000 kroner. Derudover har han sat et stort hvidt skilt op, som tydeligt viser vej til hans gårdbutik på Langagre. Sidstnævnte havde han først fået grønt lys for af kommunen.

- Men da chefen (for teknisk afdeling, red.) vendte tilbage fra ferie, var det pludselig ikke lovligt alligevel, siger han.

Allan Kramer har netop fået brev fra Ærø Kommune om, dette skilt er lovligt.
Allan Kramer har netop fået brev fra Ærø Kommune om, dette skilt er lovligt.
Foto: Anders C. Østerby

Dialogmøde

Den besked er Allan Kramer træt af. Men han er samtidig også træt af en debat, der ofte kører op i en spids og ikke fører noget godt med sig. I stedet hejser han det hvide flag og indkalder til et dialogmøde den 15. september kl. 19 på Det Gamle Værft i Ærøskøbing.

- Vi risikerer at spænde ben for os selv på grund af et skilt. Vi risikerer, at vi mister gårdbutikker. Det er tåbeligt. Vi skal videre, og jeg håber, at vi kan nå frem til en løsning med dialog.

- Alle vores butikker, der ligger på landet, ligger ikke op til en landevej. Vi er nødt til at skilte for at lokke folk herud, siger Allan Kramer og opfordrer til at lade den sunde fornuft råde.

Godt at stemme med fødderne

Initiativet møder ros fra Bent Juul Sørensen (Æ), som har talt de små landbutikkers sag og også rejst sagen i erhvers-, teknik- og havneudvalget (ETH).

- Det er altid godt, når der bliver stemt med fødderne. Det er tegn på, at man er ude af takt med folket, når folket rejser sig. Vi har selv forsøgt at rejse det i teknisk udvalg, men det skete der ikke noget ved. Der er åbenbart ikke nogen i teknisk udvalg, der føler med de erhvervsdrivende her.

Ifølge Lennart Mogensen (V), formanden for ETH-udvalget, er dialog vejen frem, men kommunens forvaltning følger blot lovgivningen på området, siger han.

Henviser til reglerne

Til det siger Bent Juul Sørensen:

- Man har set bort fra det siden 1937, så hvorfor så lige nu? Jeg mener, det er en fiks idé, at det skal gøres nu. Ærø vil gerne være et turist- og oplevelessamfund, men der må ikke skiltes med det. Og man rammer de små spøjse oplevelser og forretninger og de små svage økonomier. De er ikke i byen, hvor Lennart og turistchefen spankulerer rundt, men på landet. Det skaber en udkant på Ærø.

Lennart Mogensen henviser til loven og mener ”ret beset” man burde rette henvendelse til de relevante ministerier og styrelser. Det har Allan Kramer gjort, og han håber at kunne præsentere en løsning for de 40-50 tilhørere, han regner med møder op på om en uge.

Vil slutte fred: Krig om skilte på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce