Det er den helt rigtige tilgang, når indehaverne af den tidligere motorfabrik i Marstal henter inspiration fa iværksættere udenøs fra. Det vurderer forretningschef hos Fyns Maritime Klynge, Lars Ahrendtsen.

Marstal: Under et møde torsdag om Marstal Havns fremtid stillede en enkelt kritisk røst spørgsmålstegn ved ideen om at hente ekspertviden udefra.

Medindehaver af den tidligere motorfabrik i Marstal, Nina Andersen, nedtonede betegnelsen "ekspert, som på nogle kan virke afskrækkende.

I stedet handler det om, forklarede hun, at hente inspiration udefra, hvilket skete lørdag den 9. september under en workshop i den tidligere motorfabrik, hvor 14 ud af 16 inviterede designere og arkitekter deltog.

Ifølge Lars Ahrendtsen, forretningschef hos Fyns Maritime Klynge, er dén tilgang rigtig.

- Som udgangspunkt skal man dyrke de styrker og den historik, man har. Men det er den helt rigtige tilgang at hente inspiration udefra i stedet for at lukke sig om sig selv og gøre, som man plejer, siger han.satses på.

- Sats på nichevirksomheder

Hvad Marstal helt konkret skal satse på i forhold til via iværksætteri at skabe og udvikle nye virksomheder, har Lars Ahrendtsen svært ved at svare på på stående fod.

Men én ting ligger fast, forklarer han, og det er, at man ikke som på det tidligere Lindø-værft skal satse på tunge virksomheder.

- I Marstal skal man satse på det maritime område og på nichevirksomheder; eventuelt på beddingerne, som det blev nævnt på mødet i torsdags, siger Lars Ahrendtsen og tilføjer, at mindre maritime servicevirksomheder vil være noget, der med fordel kan satses på.

Lars Ahrendtsen understreger desuden, at Fyns Maritime Klynge altid har været i tæt kontakt med Ærø, og man "klyngen" gerne bidrager med viden og inspiration til udvikling af Marstal Havn.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.