Velkommen til debatten


Velkommen til debatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserdebat

Af energivejleder Henrik Steen-Knudsen, Energitjenesten Fyn, Vestergade 24, 1.sal, Svendborg

Ærø kommune har nu startet debatten om udskiftningen af møllerne i Bregninge, der vil vare de næste otte uger.

Jeg håber, at alle denne gang, er indstillet på, at uanset om møllerne bliver udskiftet eller ej, så går livet videre på Ærø. Hverken turismen, Voderup Klint, Ærøs økonomi eller naturen ændrer sig markant - møller eller ej. Det er vigtigt, at vi i debatten tager udgangspunkt i, at begge parter har ret i meget af deres udsagn, og at afgørelsen skal træffes efter en vægtning af de forskellige udsagn. Derfor er det lidt trist, at der straks bliver dannet en forening mod møller. Hvordan skal vi have debatten om f.eks.: Er det til at leve med, at der er et lille lys på toppen af møllerne? Eller er 107 m for højt? Spørgsmål som disse dør, når det kun er for/imod vindmøller.

Lige en kommentar til læserbrev af John Moloneys »Møller uden fordele« fra 12.10.2007. Helt fra FNs klimapanel over EU, den danske regering og oppositionen til foreningen OVE - hvor flere af vindmøllemodstanderne er medlemmer(!) - er alle enige om, at mere vedvarende energi i verden er en fordel. Så det er lidt flot fra en lænestol at sige, at det ikke er en fordel med en CO2-besparelse i verden.

Jeg håber, vi kan få en god debat, hvor alle parter er åbne for forskellige muligheder. Sidste mølledebat endte med, at der kom møller på Rise Mark og ingen ved Leby, især p.g.a. Søbygaard og Vitsø Nor. Denne afgørelse respekterer vi alle i dag, og skal vi ikke aftale, at vi lever med en kommende afgørelse, uanset hvad den ender med.

Og så lige - sammen med en kraftig understregning af, at møllerne altså IKKE skal placeres på Voderup Klint og IKKE i et fredet området, vil jeg gerne komme med en helt åben invitation til at møde op på Energikontoret, så vi har mulighed for at udveksle synspunkter.

Velkommen til debatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce