Mark Ambech, Marstal, købte for tre år vandtårnet for at etablere brudesuite. Mens projektet modnes låner han tårnet ud til Ærø Kunstforening.

Marstal: Da Mark Ambech for tre år siden fik tilbudt at købe det grundmurede vandtårn i Vestergade, Marstal, var det, fordi hans idé om en brudesuite til bryllupsøen faldt i sælgers smag. Marks plan var at etablere en fire-etagers bolig med brudesuite øverst i det, der tidligere var selve vandtanken og har et cirkelareal på 22 kvadratmeter.

Men en hastigt voksende familie med kæresten Nicoline Kastberg Larsen, to-årige Ida og en lille ny på vej har betydet, at Mark Ambech har udskudt sine planer. For en tid. Men eventyret om den romantiske brudesuite skal nok blive gjort til virkelighed, forsikrer han.

 "Kultur er et fedt værktøj til at udligne de forskelle, der har været mellem byerne på Ærø".

Mark Ambech, Marstal

I mellemtiden vil Mark gerne give kulturlivet i Marstal et kærligt lille skub, hvorfor han har udlånt tårnet til Ærø Kunstforening.

- Marstal er en lille by, som godt kan bruge lidt mere kultur. Kultur er også et fedt værktøj til at udligne de forskelle, der har været mellem byerne på Ærø, siger han.

- Jeg er selv formand for Ærø Folkemusikforening, som arrangerer koncerter over hele øen. Musik fra Mathilde Falch til Stig Møller og The Grand Fætters, fortsætter Mark Ambech, der også har øje for øens bygningskultur. Litteraturen kniber det med at få tid til - han er dog for anden gang ved at læse "Vi de druknede" - Carsten Jensens berømmede slægtsroman, som netop tager udgangspunkt i Marstal. Og da Mark Ambech er tilflytter fra Odense, uddannet på Marstal Navigationsskole og med job på skibet Fylla, er det samtidig øens kulturhistorie, han lærer.

Billedkunst er han lidt blank på. Men det var hans egen idé at få kunst ind i og udenom tårnet.

- Jeg har foreslået Ærø Kunstforening, at muren rundt om den lille plæne ved vandtårnet bliver dekoreret. Der er så få grønne pletter i Marstal, så min tanke er, at plænen fortsat skal være offentlig.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Vandtårnet i Marstal skal vise lokal Ærø-kunst

Vandtårnet i Marstal skal vise lokal Ærø-kunst

Ærøsk samler og kunstner: Umage fund bliver til mageløse værker

Ærøsk samler og kunstner: Umage fund bliver til mageløse værker