Vand i kælderen trods vandmangel: Men svømmebassin var ikke overfyldt

Ærø har nu en super svømmehal med gode faciliteter, mener kommunens børn- og ungechef. Arkivfoto: Jonathan Møller Nielsen

Vand i kælderen trods vandmangel: Men svømmebassin var ikke overfyldt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En åben ventil gav vand i kælderen ved svømmehallen, hvor børn- og ungechef Jes Jørgensen roser det nye rensningsanlæg, men skoser dem, der ikke vasker sig ordentligt.

Marstal: Fredag skrev vi, at genåbningen af svømmehallen efter udskiftningen af et vandrensningsanlæg er udsat til den 27. august, fordi det tager længere tid at fylde bassinet på grund af vandmangel end forventet. Fredag formiddag indløb der så et tip om, at der har været vand i kælderen, så hvordan hænger det sammen med, at bassinet ikke er fyldt?

Men vandet i kælderen skyldes ikke et overfyldt bassin, men en ventil, der på et tidspunkt var åben, hvorefter der er løbet vand i kælderen. Det forklarer børn- og ungechef Jes Jørgensen, Ærø Kommune, og fortæller, at ventilen blev lukket igen ret hurtigt.

I øvrigt fortæller han, at kanten rundt i bassinet også er blevet forstærket.

- Så når vi nu får fyldt bassinet op, og vandkvaliteten viser sig at være okay, har vi faktisk et rigtig godt bassin, og med de nye omklædningsfaciliteter er vi godt kørende, siger han.

Rensningsanlægget er helt nyt og kan rense vandet i langt højere grad end tidligere, forklarer Jes Jørgensen.

- Det er noget af det, vi har problemer med i forhold til børn, unge og voksne, der ikke vasker sig. Det er jo helt paradoksalt, men det er der store problemer med alle steder.

Jes Jørgensen undrer sig over, at der er nogen, der vælger at tage bad med badetøj på, inden de hopper i, og understreger vigtigheden af, at man følger anvisningerne og vasker sig på den gammeldags facon.

- Men der er en bornerthed og nogle andre kulturer, som man kæmper hårdt med i svømmehalsverdenen. Det aflæses tydeligt i bakterietal, hvis ikke man har en høj hygiejne. Det er meget følsomt, sådan et bassin.

Vand i kælderen trods vandmangel: Men svømmebassin var ikke overfyldt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce