Eriks Hale ved Marstal er bidt over af Østersøen, så der nu er fri gennemstrømning ind mod Marstal Havn. Situationen får to lokalpolitikere til at opfordre til at lægge sten ud som værn - mod Østersøen.

Strid blæst og høj sø har den seneste uge bidt sig fast i Eriks Hale, som nu er klippet over cirka 180 meter fra landtangens karakteristiske strandhuse.

Det får nu Bent Juul Sørensen (Æ) til at opfordre ærøboerne til at tage sagen i egen hånd.

- Vi burde bare gå i gang med at lægge natursten ud som beskyttelse, der hvor vandet går igennem og bede om tilgivelse bagefter, siger Bent Juul Sørensen som reaktion på, at der nu er fri gennemstrømning fra Østersøen og ind i Det Lille Hav mellem Eriks Hale og Marstal.

Udvalgsformand vil følge spillereglerne

Også Leo Holm (K) mener, at der bør skrides til handling så hurtigt som muligt.

- Vejret har været ekstremt, og det er usædvanligt højvande. Det her er en ny situation, og jeg mener, at vi bør lægge sten ud, så skaderne på Eriks Hale ikke bliver værre end nu, siger Leo Holm.

Men selv om Eriks Hale er gennembrudt, ønsker formand for erhvervs, teknik- og havneudvalget, Lennart Mogensen (V) ikke at foregribe begivenhedernes gang.

- Det her er forhåbentlig kortvarigt, og jeg er ikke tilhænger af at lægge sten eller bigballer ud. Vi er nødt til at følge spillereglerne og få de nødvendige tilladelser i orden, før vi kan gå i gang med at etablere den høfde, der er planlagt, siger Lennart Mogensen.


Læs mere på Mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis tirsdag

Mere om emnet

Se alle
Tung last: 3800 ton norsk granit bugseret til Marstal Havn

Tung last: 3800 ton norsk granit bugseret til Marstal Havn

Eriks Hales høfde er på trapperne

Eriks Hales høfde er på trapperne

5
Hul på Eriks Hale: lukket af havnens folk

Hul på Eriks Hale: lukket af havnens folk