Kun borgmesteren har sagt, at han ikke genopstiller. To af tvivlerne peger på en hårdere tone mod politikerne

Der er stadig halvandet års tid til næste kommunalvalg, men over halvdelen af de nuværende 15 medlemmer af Ærøs kommunalbestyrelse har allerede taget stilling til, om de genopstiller.

Kun borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S) har meddelt, at han ikke genopstiller. Det gjorde han for en uge siden, mens seks andre fortsat er i tvivl. Det viser en rundspørge, Fyns Amts Avis har foretaget.

Tvivlerne er Mads Boeberg Hansen (K), Carl Jørgen Heide og Søren Vestergaard (P), Kaj Nøttrup (V), Ole Wej Petersen (S) og Leo Holm (K).

- Ikke det værd

De to sidstnævnte peger på, at der er er en hård tone mod politikerne.

Leo Holm oplever, at tonen er blevet skærpet i hans ti år i lokalpolitik.

- Tonen på de sociale medier er blevet meget hård. Det eskalerede efter færgelukningen. Folk kan finde på at skrive, at vi politikere er nogle røvhuller, der ikke har styr på økonomien. Det påvirker børnene. Det er ikke det værd. Det er skidespændende, og jeg kan godt tage nogle øretæver, men man kan sige det face to face, siger han.

- Kan ikke være det bekendt

Ole Wej Petersen (S), som efter snart 16 år i kommunalbestyrelsen også stadig er i tvivl, er enig.

- Jeg kan godt forstå folk gerne vil udtrykke deres utilfredshed, men nedsættende bemærkninger som, at vi er det dummeste sogneråd nogensinde, kan man ikke være bekendt. Jobbet som kommunalbestyrelsesmedlem er spændende, men det er ikke lutter lagkage, siger han.

I dagens Fyns Amts Avis kan du læse de øvrige tvivleres sætte ord på deres tvivl.

  • Af: