En undersøgelse fra DI af det lokale erhvervsklima bliver kritiseret fra flere kanter på Ærø. En af kritikerne er formand for Ærøskøbing Håndværkerforening, Johan Røhling, der ikke mener, at kunne bruge undersøgelsen til noget. Direktør for Søby Værft, Roar Falkenberg, mener derimod, at man bør tage undersøgelsen alvorligt.

Ærøskøbing: I en ny erhvervsklimaundersøgelse fra Dansk Industri (DI) lander Ærø på den næst dårligste placering ud af 96 undersøgte kommuner.

Undersøgelsen får hårde ord med på vejen af blandt andre formand for kommunens erhvervsudvalg, Lennart Mogensen (V) og formanden for den lokale turist- og erhvervsforening, Claus Hattesen.

Også fra håndværkerne lyder der kritik af undersøgelsen, som ifølge formand for Ærøskøbing Håndværkerforening, Johan Røhling, ikke kan genkendes af hans medlemmer.

- Vi har cirka 30 medlemmer, hvoraf nogle godt nok er pensionister, men som har haft føling med det kommunale system for nylig. Og det her resultat er ikke noget, jeg og mine medlemmer kan nikke genkendende til, siger Johan Røhling, der ikke giver meget for rapportens troværdighed.

- Jeg tror, DI har meget få medlemmer på Ærø, og hvis to ud af fire svarer negativt, så får man også det resultat. Det er så latterligt, og jeg kan kun trække på skuldrene og smilebåndet af det, siger han om undersøgelsen, som er besvaret af i alt 13 lokale virksomheder.

Bør tages alvorligt

Direktør for Søby Værft, Roar Falkenberg trækker derimod den anden vej og mener, at svarene fra i alt 13 industrivirksomheder bør tages alvorligt.

- Jeg stiller spørgsmålstegn ved, om Ærø Kommune kan tillade sig at ignorere 13 virksomheder, som placerer én så lavt på en rangliste, siger han.

- Jeg ved godt, at vi har omkring 200 virksomheder, og at det i gåseøjne kun drejer sig om 13. Og jeg ved også godt, at man aldrig kan imødekomme alt. Men for mig er 13 virksomheder mange, siger Roar Falkenberg, der ikke har yderligere kommentarer til DI's undersøgelse og den ærøske bundplacering i selvsamme.

De virksomheder, der har besvaret DI's undersøgelse er anonymiserede, og både Lennart Mogensen og Claus Hattesen opfordrer utilfredse virksomheder til enten at henvende sig til kommunen eller turist- og erhvervskontoret på Ærø.

Formand for Marstal Håndværker- og Industriforening, Curt Skov, har ikke ønsket at kommentere undersøgelsen.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.

Mere om emnet

Se alle
Bundplacering til Ærø: Massiv kritik af erhvervsundersøgelse

Bundplacering til Ærø: Massiv kritik af erhvervsundersøgelse