Jørgen Otto Jørgensen (A) mener, at regeringens nye plan om at bruge 95 millioner kroner på nedsættelse af færgetakster er et solidt skridt imod trafikal ligestilling. Også selvom det er langt under det beløb, som fuld trafikal ligestilling vil koste.

- Et godt, solidt skridt på vej mod trafikal ligestilling.

Sådan lyder det fra Ærøs borgmester, Jørgen Otto Jørgensen, ovenpå erhvervs- og væksministeriets udmelding om, at der i år afsættes 48 millioner kroner til nedsættelse af færgetaksterne. Et beløb, der i de kommende år stiger til 95 millioner.

- Det kommer til at give et godt løft til øerne. Ingen tvivl om, at det vil trække flere gæster, samt at flere herfra vil rejse ud, siger Jørgen Otto Jørgensen.

De 95 millioner kroner er dog et stykke fra de 281 millioner, som ministeriet tidligere har bebuddet en rapport, at fuld trafikal ligestilling vil koste.

- Vi havde selvfølgelig håbet på mere. Men det her er jo ikke endeligt. Vi opfatter det som det første skridt, siger Jørgen Otto Jørgensen.

Han fortæller, at han vil fortsætte med at presse på for billigere færgetakster i samarbejde med de andre øer.

Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative står bag aftalen, som har fået kritik af en række andre borgmestre. Blandt andet Fanøs Erik Nørreby (V), der kalder aftalen for et løftebrud.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Fynsk jubel over bredbåndspulje

3
Tænketank: Ny vækstpakke er af ubetydelig størrelse

Tænketank: Ny vækstpakke er af ubetydelig størrelse

Rederiforening: Billigere færgebilletter gør øerne mere attraktive