Foredragsrække om udvikling, optimsme og fremtidsangst

Ærø: "Perspektiver på det globale rum" hedder den foredragsrække, som Folkeuniversitetet på Ærø og Marstal Søfartsmuseum holder 27.-29. oktober. "Vækst, mere vækst, endnu mere vækst!" lyder det fra beslutningstagerne, især økonomisk vækst er et af det moderne samfunds utrættelige mantra, men også vækst i de videnskabelige landvindinger er blevet et must. De fleste af verdenshistoriens nybrud har i udgangspunktet været kendetegnet ved en næsten urokkelig fremtidsoptimisme, men er siden afløst af pessimisme og fremtidsangst, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Fredagens foredrag er ved idehistoriker og lektor Ole Morsing: "Fra eksistens til cellehob - fremtidens udfordring for mennesket: Goethe, Kierkegaard, Mann og Knausgård." Samt et ved instruktør og journalist Anders Riis-Hansen om Blekingegadebanden.Lørdag taler biomedicinsk ingeniør og adjunkt Emil Boye Kromann over "International forskning: udfordringer og oplevelser med det globale forskningsmiljø."Astrofysiker Jophiel Nyman Wiis kigger på "Astrofysikken lige nu."Terrorforsker og PhD kandidat Simone Molin Friis ser på "Nye fronter i Krigen mod Terror: Islamisk Stat, virtuelle platforme og globale netværk."Brødrene Anders & Peter Lund Madsen optræder sammen med "Bliv klogere og bliv bekræftet i, at alting bliver bedre i morgen".

Søndag er det digter og programtilrettelægger Claus Handberg Christensens tur med digte og skriveprocesser.Deltagerne får en koncert at gå hjem på ved sanger og guitarist Peter Hall. /EXP