V-politiker: Advarer mod kommunal støtte til Marstal-rute

Både lokalpolitkere fra S og V samt Venstres MF Erling Bonnesen advarer mod at åbne en ny færgerute i Marstal. Det risikerer at ødelægge chancerne for lavere færgepriser, mener de.
Foto: Arkivfoto: Michael Bager

V-politiker: Advarer mod kommunal støtte til Marstal-rute

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge Erling Bonnesen (V) vil kommunal støtte til en Marstal-rute risikere at ødelægge kampen for lavere færgetakster til øerne.

Kommunal støtte til trekantsejlads mellem Rudkøbing, Strynø og Marstal vil risikere at ødelægge chancerne for at få indført trafikal ligestilling.

Det mente kommunalbestyrelsesmedlemmerne fra både Venstre og Socialdemokraterne, da kommunalbestyrelsen onsdag aften diskuterede, om man vil støtte anlægsudgifterne til færgeleje og andet med kommunale kroner.

- Vi er tæt på landevejsprincippet, men hvordan tror I, det vil blive opfattet på Christiansborg, at vi vil oprette en ny rute igen? Det er fuldstændig tåbeligt, sagde Lennart Mogensen (V) henvendt til de seks medlemmer, der vil støtte ideen økonomisk.

- Brug for tydeligt fokus

Både Socialdemokraterne og Venstre mener, at færgeforliget, der samlede færgerne, har givet grobund for, at man nu er tættere end nogensinde på at få ligestilling mellem den blå og den grå vej.

- Det udspringer af færgeforliget. Det bunder i, at vi skulle reducere ruter, og det var det, vi gjorde i 12. Det vil være et skidt signal til Christiansborg, hvis vi er med til at sprede det til flere ruter igen, siger borgmester Jørgen Otto Jørgensen, da avisen fanger ham torsdag formiddag.

Det er Erling Bonnesen, fynskvalgt medlem af Folketinget for Venstre, enig i.

- Der er brug for at holde et klart og tydeligt fokus, så der ikke kommer slinger i debatten om at få det gennemført. Forudsætningen for, at vi kan få et flertal på Christiansborg for at gennemføre lettelser på færgetaksterme er, at man hjemme på sine egne øer gør sit hjemmearbejde godt. Det har man gjort, fordi man har effektiveiseret, siger han og tilføjer, at man derfor skal tænke sig grundigt om.

DF'er: - Det kan jeg godt forklare

I finanslovsforhandlingerne står Dansk Folkeparti stærkt med sine 37 mandater stærkt. Ifølge Flemming Boye, medlem af kommunalbestyrelsen på Ærø for DF, kan han ”godt forklare vores folk, hvad det går ud på”, uden at det får indflydelse på landevejsprincippet, sagde han onsdag aften.

Hans partifælle Mette Hjermind Dencker vil ikke tage stilling til den konkrete sag, før hun har et dybere kendskab til den, men hvis det er noget, der genererer mere erhverv, bosætning og turisme, vil hun ikke afvise det.

- Lige nu står vi i den situation, at vi skal se, om regeringen overhovet er med på landevejsprincippet. Det, der er mit fokus, er, at det skal være tilgængeligt at bo på øerne, og det skal være til samme pris, som det koster at køre på landevejen.

Læs mere om planerne om sejlads til Marstal med Strynø-færgen i Fyns Amts Avis fredag eller på Mitfyn.dk.

V-politiker: Advarer mod kommunal støtte til Marstal-rute

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce