Utilfredse aktionærer i Ærøslagteren: Ingen slagtning før september og dårlig økonomi

Der var god stemning til åbningen af Ærøslageren. Her en halvanden måned efter er der kritik fra anpartshavere. Foto: Rasmus Henriksen

Utilfredse aktionærer i Ærøslagteren: Ingen slagtning før september og dårlig økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Utilfredse aktionærer udtrykker kritik over, der først kan blive slagtet dyr 1. september, og at pengene er ved at slippe op.

Dunkær: En generalforsamling for nylig hos Ærøslagteren resulterede i utilfredse aktionærer. Der kan ikke blive slagtet dyr før 1. september, og pengene er ved at slippe op. Sådan lyder nogle af kritikpunkterne fra to af anpartshaverne.

En af de største indskydere, Kirsten Graham, lagde penge i projektet, fordi hun var ked af at se endnu en forretning gå ned og forsvinde fra Ærø. Hun havde følgende oplevelse af mødet, der fandt sted 25. maj:

- Der var i hvert fald utilfredshed med, at man ikke kunne få slagtet. Der er mange af indskyderne, der har dyr, de gerne vil have slagtet på Ærø, og det kan de ikke få før til september, siger Kirsten Graham.

Her i uge 23 har slagteren lukket to ud af fire dage. Tidligere har butikken også været lukket på grund af arbejdsskader og deltagelse i kurser. Normalt har butikken åbent 18 timer om ugen fordelt på fire dage.

- Det kan man selvfølgelig også være utilfreds med. Det, de siger, er, der ikke er penge til flere timer til de to slagtere. Det er af samme grund, der ikke kan slagtes dyr men kun laves pølser og sælges. Fordi man nu prioriterer, at der kommer nogle penge ind for alle de pølsevarer, der er lavet. De skal sælges, så der kan komme nogle penge ind. Den halve million de startede med, rækker jo ikke langt, siger Kirsten Graham, der går ud fra, at det, der sælges, stammer fra kød, der kommer fra fastlandet.

- Det er lidt længe

En af de landmænd, der må vente til september med at få slagtet sine dyr, er fåreavler Olaf Havsteen-Mikkelsen. Han indskød penge i Ærøslagteren for at have et sted på øen, hvor han kunne få slagtet sine dyr, så de ikke skulle på en lang, stressende tur med færgen.

- Jeg vil gerne kunne slagte. Men jeg tror, det er et koordineringspørgsmål. Hvis jeg siger til slagteren deroppe, at jeg gerne vil have slagtet et dyr, så skal han kunne sige: "Der går lige 14 dage, så kan du få slagtet." Det er sådan noget, jeg efterlyser. I stedet for siger de, vi skal vente til 1. september, det er lidt længe, siger Olaf Einar Havsteen-Mikkelsen.

Hvad gør du i mellemtiden?

- Jeg ruster mig med tålmodighed og håber, der alligevel kommer en tidligere dato, hvor vi kan få slagtet.

I øjeblikket lukker butikken ved arbejdsskader og kursusdeltagelse, er det holdbart?

- Det var godt, hvis der var en stedfortræder i tilfælde af, at én blev syg, så butikken ikke er nødt til at lukke, siger Olaf Einar Havsteen-Mikkelsen.

Han har et håb for fremtiden for Ærøslagteren, der betyder meget for ham og hans forretninger.

- Forretningen skal bestå og køre videre, det vil være en katastrofe, hvis vi ikke har en slagter på øen ved nødslagtninger og den slags, siger Olaf Einar Havsteen-Mikkelsen.

Slagter må ikke udtale sig

For at blive klogere på, hvem der har slagtet dyr hos Ærøslagteren, siden den tidligere slagter, Marek Niczke blev fyret, spørger avisen en af de nuværende slagtere, Brian Lind Olsen.

Hvem slagter dyrene hos jer?

- Du skal henvende dig til bestyrelsen, siger Brian Lind Olsen.

Jeg vil bare gerne forstå, hvordan slagtningerne har foregået.

- Jeg er nødt til at forholde mig til, det er dem, der skal udtale sig, siger Brian Lind Olsen.

Formanden for Ærøslagteren, Stine La Boube, siger til kritikken, at bestyrelsen arbejder på en løsning, der skal sikre, at der bliver slagtet dyr på Ærø.

- Jeg er jo selv foregangsmand for at få slagtet dyr her lokalt. Da den anden slagter var der, var jeg den andenstørste producent, der fik slagtet, siger Stine La Boube og tilføjer, at hun selv er "vildt interesseret" i at have et slagteri, der fungerer.

Utilfredse aktionærer i Ærøslagteren: Ingen slagtning før september og dårlig økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce