Ærø Turist- og erhvervsforening kommer ud med et underskud. Det skyldes manglende projektpenge fra 3F-ejet virksomhed

Ærø Turist- og Erhvervsforening har generalforsamling på mandag. Her vil foreningen præsentere et underskud på 88.000 kroner.

Underskuddet skyldes, fortæller direktør Carl Jørgen Heide, at et tilgodehavende til foreningen ikke er blevet betalt af firmaet Job In Vest, som står bag kompetenceudviklingsprojektet KOIN, som blandt andre turist- og erhvervsforeningen på Ærø har deltaget i.

I alt har turist- og erhvervsforeningen haft et tilgodehavende på 176.458 kroner til blandt andet at kunne betale løn til undervisning på lokale kurser. Foreningen har kun modtaget 79.816 kroner af beløbet.

Det skriver Carl Jørgen Heide i en mail, som avisen har set, til blandt andre direktøren for Job In Vest og Udvikling Fyn, som også har været partner i projektet. Dermed mangler foreningen 96.642 kroner.

- At få et underskud i vores forening nu på næsten 100.000 kroner kan koste foreningen her livet, skriver Carl Jørgen Heide blandt andet.

- Der var dækning, da jeg var der

Ifølge advokaten for de i alt fem partnere, Focus Advokater i Odense, har partnerne i alt et ”udækket krav” på 534.925 kroner. Det skriver advokat Morten Rasmussen i et brev til selskabets bestyrelsesmedlemmer 22. januar i år.

Job In Vest, som har adresse i Esbjerg, har lukket sig selv ned, men ifølge advokaten er det sket på en måde, der tilgodeså nogle kreditorer, mens andre kun har fået udbetalt under halvdelen af de tilgodehavende beløb.

Den tidligere direktør Arvid Stück, som er bosiddende på Ærø, vil ikke udtale sig i detaljer om sagen, men siger dog, at han ”i princippet” fratrådte stillingen som direktør i Job In Vest 1. februar 2015.

- Da jeg var der, var der dækning i regnskabet til at lave en ordentlig lukning, siger han.

Ingen kommentarer fra bestyrelsesformand

Siden sin fratrædelse har Arvid Stück ifølge eget udsagn hjulpet selskabet på distancen, men ”har ikke været involveret i ret meget af det her.”

Han henviser til bestyrelsesformand John Martin Schmidt, som også er formand for 3F i Esbjerg, som er en af ejerne bag Job In Vest. Han meddeler gennem sin sekretær, at han ikke vil forstyrres, da han er på ferie i Mexico. Ifølge sekretæren har hun oplyst, hvad sagen drejer sig om.

John Martin Schmidt henviser ifølge sekretæren i øvrigt til selskabets advokat Holger Refslund, Dahl Advokatfirma i Esbjerg, som udtaler:

- Vi afviser, at der er bestyrelsesansvar. Bestyrelsen har ikke kendt til de økonomiske forhold og har troet, at der var fuld dækning til kreditorerne.

Læs mere i Fyns Amts Avis torsdag.

  • Af: