Under eget tag: Motorfabrikken i Marstal kan nu komme i gang med ombygning

Nina Rydahl Andersen, Motorfabrikken Marstal, er gad for, at hun og hendes kompagnoner nu endelig kan komme i gang med det omfattende arbejde med renovering af bygningen. Arkivfoto: Jonathan Møller Nielsen

Under eget tag: Motorfabrikken i Marstal kan nu komme i gang med ombygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorfabrikken i Marstal har fået dispensation fra lokalplanen og kan nu komme i gang med at renovere taget og resten af bygningen, som blandt andet skal huse et maritimt iværksætterhus. - Et signal til, at der skal til at ske noget nyt på havnen, siger en af motordamerne.

Marstal: Motorfabrikken Marstal kan snart komme i gang med renoveringen af bygningens tag. Ærø Kommunes erhvervs-, teknik- og havneudvalg har nemlig på sit seneste møde givet dispensation fra lokalplanen, og dermed kan arbejdet snart gå i gang.

Taget på den tidligere fabrik er sammenfaldet og skal udskiftes. Ifølge en beskrivelse fra arkitekt Christina Kjerulff, som er tilknyttet projektet, er det nødvendigt at hæve de eksisterende tagflader mellem cirka 15 og 35 centimeter, fordi taget skal isoleres. Desuden er nyere tagflader ikke korrekt sammenføjet med de ældre, og det har skabt nogle utætheder.

Ifølge lokalplanen må eksisterende bygninger på havnen "ikke nedrives eller ombygges uden tilladelse fra Kommunalbestyrelsen." Kommunen har indhentet høringssvar fra foreningen Snorren, Ærø Museum og Marstal Søfartsmuseum, som ikke har nogen indvendinger.

"De foreslåede ændringer vil ikke forringe bygningens havnerelaterede værdi. Ændringerne vil tværtom støtte op om bygningens helhedsudtryk i så henseende," skriver Erik Kromann, Marstal Søfartsmuseum, i sit høringssvar.

På motorfabrikken er der glæde over beslutningen fra politikerne.

- Det er en kæmpestor glæde og en stor håndsrækning fra kommunen, som vi er meget tilfredse med. Og så er det et signal til, at der skal til at ske noget nyt på havnen. Så vi er rigtig glade for at kunne komme i gang, siger Nina Rydahl Andersen, som er en af de tre kvinder bag projektet.

I havnens ånd

Havneudvalget har også givet dispensation fra lokalplanen, som siger, at der skal være havnerelaterede aktiviteter på Marstal Havn, så motorfabrikken må etablere et iværksætterhus. Også det er Nina Rydahl glad for, men hun understreger samtidig, at det skal være et maritimt iværksætterhus.

- Det skal ikke være et fremmed indgreb, men skal være i tråd med den ånd og tradition, der er på havnen, siger hun.

Ommelitten Claus Skov har tidligere givet tilsagn om at ville betale det, som taget koster. Hvor meget præcist er endnu usikkert. Derudover har fabrikken fået 750.000 kroner i støtte fra Realdanias projekt Underværker til et motorværksted/museum og godt en million kroner i LAG-midler til etablering af iværksætterhuset, som Ærø Kommune også netop har givet tilsagn om at støtte med 200.000 kroner.

Tidsplanen for hele projektet er endnu usikker, men Nina Rydahl Andersen oplyser, at der er byggemøde onsdag den 14. februar.

Under eget tag: Motorfabrikken i Marstal kan nu komme i gang med ombygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce