Uforudset udgift: Elfærgekursus krævede kommunekroner

Kommunen har bevilget 432.000 kroner til uddannelse af det kommende elfærgepersonale. Foto: Jonathan Møller Nielsen

Uforudset udgift: Elfærgekursus krævede kommunekroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærø Kommune måtte bevilge ekstra penge til kursus for kommende elfærgebesætning. Fondsmidler er på vej.

Ærø: Det var ikke en del af planen, at kommunalbestyrelsen i februar måtte bevilge 432.000 kroner til et forberedende kursus for elfærgens kommende besætningsmedlemmer.

Forventningen var ifølge referatet fra kommunalbestyrelsesmødet, at uddannelsen af medarbejderne var "en del af pakken fra batterileverandør og elektronikleverandør", men en risikoanalyse viste, at der var behov for ekstra uddannelse i form af sidemandsoplæring eller kursus. Valget faldt på det sidste, eftersom Marstal Navigationsskole tilbød at udbyde et fondsstøttet grundkursus i elfærgedrift.

- Man har sagt, okay, det koster nogle penge med den kursusform, men da alternativerne alligevel ville indebære sidemandsoplæring, så ville vi alligevel skulle betale for det, siger færgedirektør Keld Møller.

Fondsmidler er søgt

Borgmester Ole Wej Petersen (S) påpeger, at der ikke var kalkuleret med denne udgift, fordi instruktionen af besætningen ikke som udgangspunkt var tænkt som et direkte kursus.

- Men vi har set det fornuftigt at lave et kursus, også for at hjælpe navigationsskolen i gang med at udbyde de nye kurser, som forhåbentlig kan bruges af andre, siger han.

Det er dog ikke sikkert, at samtlige udgifter til kurset skal betales af Ærø Kommune. Keld Møller fortæller, at der kan være tilskud på vej fra Den Kommunale Kompetencefond, der støtter kommunale medarbejderes efter- eller videreuddannelse.

- Der er søgt midler fra kompetencefonden, og jeg tror, de er gået igennem alle sammen, på nær for nogle af navigatørerne, siger han.

Uforudset udgift: Elfærgekursus krævede kommunekroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce