Anders Knudsen fratræder sin stilling som udlændingekoordinator fra 1. april. Stor opgave, siger han

Anders Knudsen kommer kun til at være udlændingekoordinator i job- og voksencentret i omkring to måneder, inden han søger andre græsgange. Han fratræder nemlig den nyligt tiltrådte stilling fra 1. april. Det meddeler kultur-, social og teknikdirektør Kimma Vingaard Thomsen.

- Årsagen er simpelthen, at Anders søgte en anden stilling på det tidspunkt, hvor han også søgte hos os, og den fik han faktisk også. Det var en stilling, han ikke kunne sige nej til, da han blev tilbudt den, siger hun.

Ifølge Kimma Vingaard Thomsen er der allerede fundet en afløser til stillingen, men navnet på vedkommende er endnu ikke officielt. Der er dog tale om en tidligere ansøger.

Skilles med gode manerer

Ifølge den afgående udlændingekoordinator skilles parterne i fred og fordragelighed.

- Der bliver ikke smækket med dørene. Der er gensidig forståelse, og det sker med gode manerer og en god dialog, siger han og tilføjer:

- Det var et kort, men dejligt visit.

Selvom han blev tiltrukket af stillingen på Ærø, da den gav mulighed for at komme ”om på den anden side af skrivebordet” og ud i virkeligheden, vender Anders Knudsen dog tilbage til skrivebordet i sin nye stilling i det sydjyske, som han kalder ”vanvittigt spændende”. Her får han flere såkaldte AC-opgaver, som er mere akademiske.

Stor opgave

Selvom det korte ophold ifølge Anders Knudsen har været en god oplevelse, så erkender han, at han blev sat på en stor opgave.

- Det har været en hård opgave, men jeg har haft gode kolleger, der har trådt til. Jeg er blevet smidt ind i en svær opgave, synes jeg.

At opgaven som udlændingekoordinator kan være en stor mundfuld, bekræfter den tidligere udlændingekoordinator Morten Brixtofte Petersen, som avisen har været i kontakt med.

Han mener, at der skal flere ressourcer til for at løfte opgaverne på området. Kimma Vingaard Thomsen er opmærksom på problemet.

- Jeg har aftalt med job- og voksencenterchefen, at vi skal se på, hvilke opgaver udlændingekoordinatoren påtager sig. Nogle af opgaverne skal måske varetages af andre medarbejdere. Vi laver en analyse af, hvad der ligger af opgaver i forhold til de forskellige flygtninge, og hvordan man bedst kan lave en arbejdsfordeling. Samtidig vil vi se på, om der skal flere ressourcer til, for det kan vi ikke på nuværende tidspunkt udelukke, siger hun.

  • Fyns Amts Avis