Udsatteråd lagt i graven: Ærø Kommune kan ikke få øje på målgruppen

Formand for Kultur- og Socialudvalget Minna Henriksen (SF) forklarer, at man indtil videre har valgt ikke at oprette et udsatteråd på Ærø, da man har svært ved at se, hvem målgruppen skulle være. Arkivfoto

Udsatteråd lagt i graven: Ærø Kommune kan ikke få øje på målgruppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kultur- og socialudvalget har besluttet, at Ærø Kommune ikke har behov for et udsatteråd. Udvalgsformand Minna Henriksen (SF) forklarer, at man har svært ved at se målgruppen, og at man i forvejen tager hånd om de mest udsatte.

Ærø: Et af punkterne i prioriteringsdebatten for budget 2019 blev tirsdag både behandlet og gravlagt på Kultur- og socialudvalgets møde. Udvalget skulle tage stilling til, om Ærø Kommune skulle have et udsatteråd, der kunne rådgive på udsatteområdet og være talerør for udsatte grupper i Ærø Kommune.

Men under behandlingen af punktet blev medlemmerne enige om, at de havde svært ved at se, hvem målgruppen helt præcis kunne være.

- Vi har foreløbig sat oprettelsen i bero, for vi har svært ved at se, hvem det er, vi skulle oprette det for, forklarer formand for kultur- og socialudvalget Minna Henriksen (SF).

- Det er simpelthen for svært at se et behov. Vi har jo ikke nogen herovre, der lever på gaden eller er hjemløse på andre måder. De udsatte, vi har her i kommunen - det kan være psykisk sårbare og folk uden for arbejdsmarkedet - tager vi allerede hånd om på andre måder. Så er der nok nogle, der lever mere eller mindre isoleret, og som ikke er i berøring med så mange, men man må også huske på, at man i et vist omfang selv vælger, hvordan man vil leve, og om man vil omgås andre mennesker. Den ret har man, og så skal vi ikke være formyndere, der kommer og peger ud, at "du har nok brug for hjælp", vurderer Minna Henriksen.

Langelandsk råd arrangerer events

Ærø Kommune havde ellers kigget i retning af Langeland for at trække på erfaringer gjort der med et udsatteråd.

Formanden for den langelandske version af rådet, Winni Kielstrup Hansen, der også er medlem af Langlands kommunalbestyrelse for SF, fortæller om rådets arbejde:

- Først og fremmest har vi udarbejdet en udsattestrategi, som vi bruger til at finde ud af, hvor vi vil sætte vores fokus. Så bruges vi også som høringsorgan, når der tages beslutninger, der berører udsatte i kommunen, og så har vi også som for eksempel i forbindelse med folketingsvalget arrangeret events som den med rebellen Ole Sørensen, hvor vi vi ville sætte fokus på tænder, forklarer Winni Kielstrup Hansen.

- Udsattestrategien har vi oppe at vende på alle vores møder og finder ud af, hvor vores fokus er netop nu, og om der er noget, vi skal have rettet til. Det var i den forbindelse, at vi besluttede at fokusere på tænder omkring perioden for folketingsvalget, og på vores seneste møde i mandags diskuterede vi boliger til sårbare og særligt sårbare unge, og hvilke muligheder vi har i kommunen for at sætte ind og hjælpe, fortæller udsatterådsformanden fra Langeland.

Udsatteråd lagt i graven: Ærø Kommune kan ikke få øje på målgruppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce