Udrykning i luften: Patient evakueret med helikopter

En af de tre akutlægehelikoptere besøgte osndag Ærø, som de gør gennemsnitligt to gange om ugen. Arkivfoto: Anna Marin, akutlægehelikopter.dk

Udrykning i luften: Patient evakueret med helikopter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af de tre akutlægehelikoptere besøgte onsdag formiddag Ærø i forbindelse med en akut sygetransport.

Opdateret torsdag kl. 12.56 med tal for flyvninger i 2017

Marstal: Omkring klokken 9.45 torsdag formiddag landede en akutlægehelikopter ved Marstal Navigationsskole og lettede kort efter igen med en patient. Der var også en ambulance til stede.

Det bekræfter ledende overlæge Troels Martin Hansen fra Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning. Han fortæller også, at sygetransporten har været akut.

- Det kan enhver regne ud, at det formentlig er. Men jeg kan ikke sige noget ellers, det må vi ikke, siger han og forklarer, at det er af hensyn til patienterne, at Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning ikke må udtale sig om detaljer i en helikopterevakuering.

111 flyvninger i 2017

Flere havde naturligt nok lagt mærke til helikopteren, selv om de tre danske akutlægehelikoptere ifølge Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning er de mest støjsvage helikopter i deres vægtklasse. Besøg fra en af de tre helikoptere er dog ikke noget særsyn på Ærø. Tal fra 2016 viser nemlig, at Ærø Kommune fik besøg af en sådan helikopter to gange om ugen med 108 missioner i kommunen i løbet af året.

Helt friske tal viser et ligende niveau for flyvninger i 2017, hvor Ærø fik besøg af en af helikopterne 111 gange. Det viser tal, som Den landsdækkende akutlægehelikopterordning torsdag eftermiddag sendte til Fyns Amts Avis. Juli måned er topscorer med 20 flyvninger, mens der er 15 i april og 13 i august og 12 i september. Der er færrest i årets første tre måneder: en i januar, tre i februar og fire i marts.

Den helt store årsag til flyvningerne på landsplan var i 2016 hjertekarsygdomme som for eksempel hjertestop og pludselige blodpropper, som udgjorde 40 procent af de tilfælde, hvor patienter måtte have hjælp fra luften.

Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordnings drives af de fem regioner i fællesskab og er et tværregionalt beredskab med helikopterbaser i Skive, Billund og Ringsted.

Udrykning i luften: Patient evakueret med helikopter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce