Ærø Søredningsforening og Ærøskøbing Sejlklub er blandt de foreninger, der blev begavet med støttemidler fra Fionia Fond torsdag eftermiddag.

Ærø/Svendborg: Torsdag eftermiddag uddelte Fionia Fond mere end en million kroner til sydfynske foreninger, projekter og organisationer - heriblandt to fra Ærø.

I spidsen for dem begge står Jan Christensen, der er henholdsvis formand for Ærøskøbing Sejlklub og næstformand for Ærø Søredningsforening. Han er derfor taget til Svendborg for at modtage donationerne, der blev overrakt i Svendborgs byrådssal torsdag klokken 13.

Her modtog Ærøskøbing Sejlklub 75.000 kroner fra Fionia Fond, og det falder på et belejligt sted.

- Pengene kommer til at gå til at renovere det røde klubhus på bådehavnen, men der skal bruges næsten 180.000 kroner til at gøre huset i stand udvendigt. Vi er selvfølgelig glade for midlerne fra Fionia Fond, for ellers var huset gået til, siger Jan Christensen.

Ærø Søredningsforening fik 50.000 kroner i støtte, der ifølge Jan Christensen er med til at redde foreningen.

- Pengene skal gå til redningsudstyr til båden som for eksempel overlevelsesdragter og redningsveste. Vi skal ud og søge flere penge, men det redder situationen lige nu, siger Jan Christensen, der understreger, at begge foreninger er rigtig glade for donationerne.

- Også fordi vi ved, at Fionia Fond snart har brugt deres midler, og at fonden derfor lukker, tilføjer han.

  • Af: