Carl Jørgen Heide inviterer alle, som har interesse i et slagteri på Ærø, til møde tirsdag den 15. august. Målet med mødet er at finde en løsning på Dunkær Slagterens lukning.

Ærø: Tirsdag den 15. august klokken 19 samles nogle af de mennesker, som har interesse i et slagteri på Ærø, til et møde på Vindeballe Kro om slagteri-situationen på Ærø.

Årsagen til mødet er, at Dunkær Slagteren grundet skrantende økonomi er begæret konkurs.

Carl Jørgen Heide har allerede været i kontakt med René Holm, ejer af Dunkær Slagteren, for at høre, om slagtermesteren har overvejelser om at fortsætte som slagter på Ærø.

- Jeg har også talt med en del af de kvægavlere på Ærø, som har brug for, at der er et slagteri på Ærø. Håbet er, at vi kan finde en løsning på problemet. Der kan måske laves en konstruktion, hvor flere går sammen om at eje et slagteri eller man kunne forfølge andelstanken, siger Carl Jørgen Heide, der understreger, at det er helt afgørende for Ærø, at der er et slagteri på øen.

- Der er mange landbrug på Ærø, som er afhængige af, at der er et slagteri i nærheden. Jeg tror, at mange små nyopstartede landbrug vil undgå at holde dyr, hvis de ved, at de er nødt til at sende dyrene af øen, når de skal slagtes, siger Carl Jørgen Heide.

Samtidig bliver mødet på tirsdag også et wake-up-call i forhold til, hvor stor velvilje der er blandt ærøboerne til at støtte de lokale virksomheder, siger Carl Jørgen Heide.

- Vil ærøboerne have godt, lokalt produceret kød, eller vil de i virkeligheden hellere købe kød fra supermarkederne, som ofte er kød fra dyr, som er opvokset og slagtet i Tyskland eller Polen, spørger Carl Jørgen Heide.

Mødet er åbent for alle, men henvender sig primært til de ærøboer, som er afhængige af en lokal slagter på Ærø. Det vil sige landmænd og andre, som til daglig arbejder med dyr.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Slagtermester er stadig klar, hvis der bliver brug for det

Slagtermester er stadig klar, hvis der bliver brug for det

Efter slagterkonkurs på Ærø: Ny arbejdsgruppe vil skaffe penge til andelsslagteri

Efter slagterkonkurs på Ærø: Ny arbejdsgruppe vil skaffe penge til andelsslagteri

Kvægavler jubler efter nyt samarbejde: Tirsdag kører første læs afsted

Kvægavler jubler efter nyt samarbejde: Tirsdag kører første læs afsted