Trods modgang:Stor ny ordre til Søby Værft

Jens Sørensen er et af Søfartsstyrelsens to inspektionsskibe, som Søby Værft skal vedligeholde de næste fire år. Her under en opgave på Svendborgsund. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Trods modgang:Stor ny ordre til Søby Værft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Søby Værft har netop landet en ordre på vedligeholdelse af to af Søfartsstyrelsens skibe de næste fire år

Søby: Søby Værft har vundet en opgave på vedligeholdelse af Søfartsstyrelsens to inspektionsfartøjer.

Den glædelige nyhed kunne værftdirektør Roar Falkenberg sent tirsdag fortælle sine ansatte på værftet. Der er tale om en rammeaftale for de næste fire år om eftersyn af skibene, som skal tilses med visse intervaller. Søby Værft har ifølge direktøren vundet opgaven i konkurrence med to andre værfter.

Den første opgave kommer allerede i november, hvor et af de to skibe skal have et hovedeftersyn. Ifølge Roar Falkenberg fylder en sådan aftale godt i et værfts langtidsplanlægning, fordi opgaverne er planlagt i "vinduer" af tre måneder.

- En aftale over fire år giver ro og ballast, så det er fantastisk fint at have sådan en aftale. Det giver ro på bagsmækken, siger han og kalder det en glædelig nyhed, som alle på værftet er glade og tilfredse over.

Ikke tid til stor fejring

Der er dog ikke tid til hverken at fejre nyheden eller hvile på laurbærrene. Opgaven bliver noteret i ordrebogen, og så er det ellers tilbage i arbejdstøjet.

- Vi har nok at lave for tiden. Vi har kørt mange dage med 10-12 timers arbejdsdage og natarbejde, siger Roar Falkenberg og tilføjer, at den optimisme, der i forvejen hersker, har fået et nøk opad med den nye ordre.

- Det giver lidt på kontoen til glæden og troen på, at vi gør det rigtige.

I første omgang kan værftet klare sig med de medarbejdere, der er nu, til den nye opgave, oplyser direktøren.

- Vi arbejder også på nogle andre ting, som skal falde på plads. Vi ser, hvordan tingene udvikler sig, siger han.

Venter på udvidelse

En anden ting, værftsdirektøren med spænding ser på udviklingen af, er den ønskede udvidelse af Søby Havn. Det vil kunne fremtidssikre Søby Værft, som vil kunne tage større skibe ind, hvis havnen udvides.

Også her er Roar Falkenberg optimistisk. Trods det noget uklare svar fra erhvervs- og vækstministeren for nylig på, om statsstøtte til havnen er inden for EU-reglerne, synes direktøren, der er god opbakning til sagen.

- Lige nu sker der mange positive ting. Jeg tror fuldt og fast på, at det kommer.

Roar Falkenberg pointerer, at en sådan investering ikke bare kommer dumpende ned fra himlen, men han tror på, at der i hvert fald er sat gang i arbejdet inden for fire år.

Trods modgang:Stor ny ordre til Søby Værft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce