Transportproblem på Ærø: Kommune vil holde hånden under taxavognmand

Ærø Kommune vil nu udbyde kommunal kørsel til en taxavognmand. Arkivfoto

Transportproblem på Ærø: Kommune vil holde hånden under taxavognmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil udbyde kommunalt taxakørsel for at gøre det nemmere at overleve som taxavognmand på Ærø. Ærøs eneste vognmand er dog ikke sikker på, at han vil lægge billet ind på et eventuelt kommende udbud.

Ærø: - Vi kan ikke have en ø uden taxabetjening.

Sådan siger Lennart Mogensen (V), formand for Ærø Kommunes erhvervs-, teknik- og havneudvalg, efter et møde mandag eftermiddag med vognmand Paul Erik Düring Pedersen, hvor politikere, forvaltning og vognmand diskuterede løsninger på det ærøske befordringsproblem. Paul Erik Düring Pedersens problem er, at han ikke har nok kørsel til at kunne holde en døgnbemandet taxaforretning kørende, har han tidligere fortalt, og derfor har han skruet ned for blusset. Nu vil kommunen se på, om den kan udbyde noget kommunal kørsel, som kan holde hånden under en taxavognmand på Ærø, forklarer Lennart Mogensen.

- Mødet blev holdt i en konstruktiv og positiv ånd, og forvaltningen er sat til at arbejde på, hvilke muligheder vi har, siger han.

Nogle af mulighederne er ifølge Lennart Mogensen at se på de ønsker, som beboerne i Ommel og Kragnæs har om en teletaxaordning, og måske skal andre områder såsom Risemark med også, ligesom der også er tale om en form for rådighedsvagt for den taxavognmand, der eventuelt måtte byde på et kommende udbud.

- Der er en masse bolde i luften, men jeg er fortrøstningsfuld og håber, det kan lykkes, for vi vil have en dækning. Vi synes, vi bliver nødt til det, selv om det kommer til at koste lidt, siger Lennart Mogensen.

Også Paul Erik Düring Pedersen, øens eneste taxavognmand, syntes, det var et konstruktivt møde.

- Men om det kan lykkes ved jeg ikke. Det er problematisk, for når der er gået så lang tid, har jeg indstillet mig på noget andet, siger han og er da heller ikke sikker på, at han selv vil byde på et kommende udbud.

- Nej, jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre. Mine chauffører er opsagt. Jeg skal ud og finde et par nye chauffører, og det kan jeg ikke garantere. Den usikkerhed, der er nu (i taxabranchen, red.), får ikke nuværende buschauffører til at søge over i taxabranchen. Så det er svært at sige, om det praktisk kan lade sig gøre, siger han.

Transportproblem på Ærø: Kommune vil holde hånden under taxavognmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce