Trælasten lukker afdeling i Søby

Administerende direktør i XL Byg, Bjarne Kajhøj.

Trælasten lukker afdeling i Søby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Benhård konkurrence, høje fragtpriser og dalende befolkningstal på Ærø gør, at XL Byg lukker sin afdeling i Søby.

Den 25. september lukker XL Byg sin afdeling i Søby. Og det har bestemt ikke været nogen nem beslutning at træffe, siger administrerende direktør, Bjarne Kajhøj.

-Det er noget, vi har tænkt over i lang tid, og det har bestemt ikke været nogen sjov beslutning. Der er tre ting, der spiller ind: Hvordan verden ser ud, hvordan Ærø ser ud, og hvordan branchen ser ud, siger han og forklarer:

- Der er mange trælaster i Danmark i øjeblikket. Faktisk for mange. Lige nu er udviklingen den, at trælasterne opkøber hinanden. Vi ligger i kategorien en mindre trælast og har næsten ingen chance for at blive opkøbt. Og da vi bliver færre og færre indbyggere på Ærø, har vi heller ingen mulighed for at ekspandere. Så hvis vi skal bevare trælasten på Ærø, så er vi nødt til at rationalisere og det er så det, vi gør nu, siger Bjarne Kajhøj.

Udover det dalende befolkningstal på Ærø kæmper trælasten også med en benhård konkurrence fra internettet samt høje fragtpriser.

Der arbejder i øjeblikket tre medarbejdere i Søby-afdelingen. Den ene er blevet afskediget og stopper ved årsskiftet. Alle tre medarbejdere bliver overflyttet til Marstal-afdelingen, når trælasten i Søby lukker 25. september.

- Vi vil gøre, hvad vi kan, for at give vores kunder i Søby-området en god service. Det bliver blandt andet sådan, at man kan bestille varer helt ud på eftermiddagen og få dem leveret næste formiddag, fortæller Bjarne Kajhøj.

Ved at lukke Søby-afdelingen, får XL Byg samlet sit varelager og sparer samtidig på driftomkostningerne i Søby.

Skole og virksomhed ærgrer sig

Susan Hinnum, forstander på Kunsthøjskolen på Ærø og medlem af Søby Lokalråd, ærgrer sig over lukningen.

- Det er fuldstændig forfærdeligt og en total katastrofe for os. Vores kursister bruger trælasten hele tiden. De køber gips, skruer, søm, bambus - ja, alverdens ting. Nu skal de til at tage bussen til Marstal, og hvordan skal de få materialerne med hjem, spørger hun.

Også Henrik Kristensen fra Nautic Wood er ærgerlig.

- Vi har handlet i trælasten i Søby for støtte butikken, og nu afventer vi et tilbud fra trælasten i Marstal og ser, hvad de vil tilbyde os, siger han.

Trælasten lukker afdeling i Søby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce