To gennemtævet i Marstal

To mænd blev i oktober sidste år gennemtævet i et hus godt tre kilometer fra Marstal. I går sad den ene af deres overfaldsmænd på anklagebænken. Den anden udeblev. Arkivfoto: Michael Bager
Foto: Michael Bager/Arkiv/Fynske Medier

To gennemtævet i Marstal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sag om vold i Marstal kunne ikke gennem­føres i går, fordi en tiltalt var udeblevet. To ofre for vold afgav dog vidneforklaring

Ærø: I oktober sidste år blev en midaldrende mand overfaldet og gennemtævet i sit hjem i Marstal.

I går kom det frem i retten, at han havde meldt en 20-årig ung mand for at have haft et seksuelt forhold til hans 14-årige datter.

Faren havde meldt det seksuelle forhold til politiet, og den 5. oktober ved 19-tiden fik han besøg af to mænd på henholdsvis 39 og 42 år.

De forlangte ifølge farens vidneudsagn, at han skulle trække anmeldelsen tilbage og snakke. Hvad de to mænd på 39 og 42 ikke vidste, var, at den unge mand, som på det tidspunkt befandt sig i deres bil udenfor, havde haft et seksuelt forhold til en mindreårig.

Derfor endte det med, at den vrede far blev overfaldet i sit eget hjem, men også at stemningen vendte sig imod den 20-årige, som også blev gennemtæsket.

Selv forklarede den unge mand, at han på et tidspunkt blev hentet i bilen og bedt om at komme med ind i huset.

- Stemningen var rolig, da jeg kom ind. Men de var utilfredse med deres samtale om mig, og pludselig vendte det til vold. Jeg fik besked på at sætte mig på knæ, og så tog den ene fat i min trøje og begyndte at slå mig i hovedet, forklarede den unge mand

Han oplyste samtidig, at den ene af de to tiltalte mænd, blev presset til at slå på ham.

- Han gad ikke, men fik besked på at slå og sparke mig. Til sidste gjorde han det, men han havde ikke rigtig lyst, forklarede den unge mand.

Den unge mand forklarede, at han på et tidspunkt blev bedt om at forsvinde. Den ordre adlød han og søgte lægehjælp et par timer senere.

I den forbindelse blev der udarbejdet en politiattest, som anklageren læste op fra i retten.

Af attesten fremgik det, at den unge mand ikke var påvirket af stoffer eller alkohol, og at han havde kvælningsmærker og mærker på sin krop. Han havde ligeledes haft blodnæse.

Efter den unge mands vidneforklaring bad forsvareren for den ene af de tiltalte mænd om at få uddybet sin klients rolle i voldsepisoden.

- Hvor aktiv en rolle havde han i det her, spurgte advokat Susanne Bundgaard Geil.

Hertil svarede det unge voldsoffer, at hendes klient blev presset til at slå ham.

Troede, det var slut

En noget anden version kom frem, da faren til den 14-årige pige blev kaldt ind foran dommeren.

Her forklarede han, at han havde ligget og sovet, da det bankede på bagdøren ved 19-tiden. Da han åbnede døren, blev han ifølge sin egen forklaring skubbet tilbage og tildelt et slag i ansigtet.

- Der var ingen indledende dialog. Jeg blev skubbet ind i mit eget hjem og fik én på hatten, forklarede det midaldrende voldsoffer og tilføjede, at det hele handlede om, at han havde meldt den unge mand til politiet for at have et seksuelt forhold til hans datter.

- De ville have, at jeg skulle trække min anmeldelse tilbage, og at vi skulle snakke om det. Det ville jeg ikke. Jeg ville have, at politiet skulle udrede sagen, forklarede den forurettede far.

Ifølge hans forklaring fik det de to mænd til at hente den 20-årige mand ind i huset, hvorefter volden eskalerede.

- De trækker ham ind i mit hus. De fortæller også, at de er fra Hells Angels. Pludselig slår en af dem ham (det unge voldsoffer, red.) i maven. Han knækker sammen, og jeg beder dem om at stoppe. Derefter røg de på os begge to over nogle omgange. Det var helt surrealistisk. Jeg var sikker på, at jeg skulle dø, forklarede han.

Havde svært ved at huske

Kun en af de to tiltalte mænd var mødt op i retten. Han afviste i første omgang at svare på anklagerens spørgsmål.

Efter en kort samtale med sin forsvarsadvokat indvilligede han dog i at svare. Men han oplyste også, at han havde drukket en del 5. oktober, og at han derfor havde svært ved at huske episoden.

Han afviste dog at have taget aktivt del i volden.

- De væltede rundt derinde, og jeg ville stoppe slagsmålet, forklarede han og tilføjede, at han heller ikke kunne huske, om det unge voldsoffer havde været med i bilen, da de to tiltalte kørte ud til den midaldrende mand.

Nægter sig skyldig

Den sigtede 39-årige mand nægtede sig skyldig i voldsepisoden. Den anden tiltalte, en 42-årig mand fra Ærø, mødte ikke op i retten, hvorfor sagen ikke kunne afsluttes.

På baggrund af udeblivelsen ønskede anklagemyndigheden, at den anden sigtede bliver anholdt.

De to voldsofre havde en bistandsadvokat ved deres side, som fremsatte krav om erstatning på vegne af dem begge.

To gennemtævet i Marstal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce