• Den røde løber var ude, og stiletterne kæmpede en brav kamp på brostenene, da "Swinger" mandag havde premiere

Ærøskøbing: Der er noget Mikkel Munch-Fals ikke har fortalt sit publikum, da han iklædt jakkesæt går op ad midtergangen og tager mikrofonen.

Med en lav og næsten genert stemme byder han de 120 vindere af en billet til premieren på sin film "Swinger" velkommen. Luften er allerede her inden filmvisningen blevet tyk, men der er givetvis ikke lige så lummert her i Badehotel Ærøs sal, som da "Swinger" blev indspillet, for som instruktøren skal til at afsløre, så har netop dette lokale bidraget til filmen på en særlig måde.

- Det har været bollerummet, lyder det fra Mikkel Munch-Fals, som bliver mødt med overraskende grin fra salen.

Visning for vinderne

Det er ikke hver dag, at brostensgaderne i Ærøskøbing bliver dekoreret med røde løbere.

- Det er første gang, jeg har stået på en rød løber, lyder det fra en kvinde på vejen ind ad døren til Badehotel Ærø.

Men til FilmFyns premiere på filmen "Swinger" skal der ikke mangle noget.

Grunden til, at det store filmapparat er kommet til Ærø, er, at størstedelen af "Swinger" er optaget på Ærø. Den handler som titlen antyder blandt andet om swingere, som er en af de senere års tilføjelser til den seksuelle frigørelses efterhånden velforgrenede karaktergalleri.

Ifølge Den Danske Ordbog er en swinger en person, der "dyrker fri og uforpligtende sex med andre, fx i form af partnerbytte eller gruppesex".

Dagens snigpremiere er kun for de 60 vindere af Ugeavisens konkurrence og et styks påhæng.

Helle Søndermark fra Søby står foran Badehotel Ærø og venter spændt på at skulle ind og se filmen. Det gør det specielt, at filmen er optaget i omgivelser, hun kender.

- Så kan man tænke lidt over, hvad der er foregået under optagelserne. Jeg ved for eksempel, at de har optaget i svømmehallen i Marstal, og der har jeg været tidligere i dag, så det er da lidt sjovt, siger hun.

Glædeligt gensyn med øen

En stor del af filmens skuespillere, som eksempelvis Rasmus Botoft, Lisbeth Wulff, Natalie Madueño og Martin Buch er denne mandag kommet til Ærø for at vise filmen frem for ærøboerne.

De er alle enige om, at de fire uger, som de i 2015 tilbragte på øen, da filmen skulle indspilles, har været en fryd.

Natalie Madueño, der spiller Patricia i "Swinger" er glad for at komme tilbage til øen.

- Det er dejligt at være tilbage. Det var lidt som en lejrtur, da vi var herovre, fordi vi stort set allesammen boede det samme sted, siger hun.

For skuespillerkollegaen Lisbeth Wulff har det at indspille en film på Ærø også været en god oplevelse.

- Man kan mærke, at folk har det godt. Man fornemmer, at ærøboer er glade for Ærø. Der er en ro og en dejlig stemning her, siger hun.

"Swinger" har premiere i landets biografer 22. september.

  • Af: